IMG_3711

Bilglede i Surnadal

Skinnende blanke biler, lyden av motor og ikke minst lukten av svidd gummi var hovedingrediensene under Gatebilfestivalen 2013 i Surnadal i dag. Området var fylt av mange bilinteresserte ungdommer, voksne og til og med barn. 

På et avstengt område på 40x40 meter inngjerdet av betongblokker var det åpnet for "burning", og man kan trygt si at det i hvert fall ble brent kroner i form av dekk og bilutstyr. Dette må da være dyrt, spurte vi formann i Nordmøre Gatebilklubb, Bjørn Moen; - Det er det! ler Moen; - Det "rønne på" utstyret, det sliter alt. Moen har selv drevet litt med det, men måtte legge den dyre hobbyen på hylla da det gikk både dekk og motordeler. 

Moen var godt fornøyd med dagens arrangement; mange oppmøtte biler og flaks med været med tanke på de dystre værmeldingene om torden. 

Hvem passer et treff som dette for? - Alle kan komme! Familiebiler også, sier Moen. Han løfter dessuten frem den avstengte spølingen som foregår i ordna former og på en sikker plass; - Folk får herja fra seg! 

Det var også premieutdeling i 11 kategorier; laveste bil, best in show, fineste hjul, beste nykommer, beste motor, beste ombygde, beste originale, beste lakkering, fineste bil, beste stance og beste klassiker. 

 

Spølevideo under, og mange bilder lenger ned i saken: 

 

 

IMG_3685.jpg

Folksomt!

IMG_3740.jpg

Den yngre garde stilte mannsterkt, med passende verneutstyr!

 

IMG_3781.jpg

Klar beskjed i bakruta.

 

IMG_3838.jpg

Ved godt mot, selv om det måtte drives brannslukking på bilen etter en spølerunde.

 

IMG_3790.jpg

Pute med heklet "N" i bakruta og treski på taket!

 

IMG_3686.jpg

Etterlevninger etter spøling; det er ikke alt som blir med hjem igjen!

 

IMG_3713.jpg

Det tar på for bilen!

 

 

IMG_3786.jpg

 

IMG_3788.jpg

 

IMG_3792.jpg

 

IMG_3744.jpg

 

IMG_3795.jpg