gruppebilde foto iTrollheimen[1]

Avsluttet vintercampen med hundekjøring

Onsdag i vinterferien var siste dag av årets Friluftsskole i Trollheimen. Høydepunktet var hundekjøring rundt Trollheimstunet og Langvatnet, med bra vær og nydelige føreforhold.

Bildet over: Ved Trollhøtta. (Foto: iTrollheimen)

Friluftsskolen, også kalt Vintercamp, arrangeres av iTrollheimen i samarbeid med Friluftsrådet i Møre og Romsdal. I år var det 23 barn med, så det sier seg selv at det har vært full aktivitet fra morgen til kveld. De startet midt på dagen mandag, og avslutter onsdag ettermiddag.


Vekket av ei rype

Gøran Bolme i iTrollheimen forteller at deltakerne er fra 4. - 7. klasse. De kommer fra Rindal, Surnadal, Meldal, Orkdal, Trondheim og Kristiansund. De har bodd på Trollhøtta og i lavvo, og de har vært mye på Trollheimstunet under vintercampen.

- Deltakerne ble delt inn i to grupper, og de byttet på å sove i hytta og lavvoen slik at alle fikk prøve å sove ute og fryse litt. I dag tidlig ble vi vekka av ei rype som landa rett ved lavvoen. Det var en veldig fin måte å våkne på, smiler han.


Mange aktiviteter

Barna har gått på ski og på truger, de har prøvd litt orientering, og de har fiska på isen på Langvatnet. Siden de er en del av Friluftsskolen så hører det også med å lære litt om kart og kompass, og om allemannsretten. Tirsdag kveld var det snøbading.

Mange av deltakerne har vært med på tilsvarende arrangement tidligere, noen har vært med på nesten alle. Noen har også tatt med seg småsøsken etter hvert. Gøran Bolme synes det er moro at tilbudet slår så bra an.

I fjor leide de inn Trollheimen huskey fra Nerskogen, for å ta med barna på hundekjøring. Det var suksess, så det måtte gjentas i år også, som et høydepunkt på den siste dagen. Alle barna fikk prøve å kjøre hundespann. 

DSC_0530.JPG
Moro å hilse på hundene.

DSC_0526.JPG
Sledene gjøres klare.

DSC_0532.JPG
Klar til avgang mot Trollheimstunet.

DSC_0543_690x433.jpg
Framme på Trollheimstunet.

DSC_0548.JPG
Ti hunder i det ene hundespannet.

DSC_0550.JPG
Et mindre spann med to hunder.

DSC_0552.JPG
Trollheimstunet

DSC_0559.JPG
Hundespanna ute på Langvatnet.

DSC_0562.JPG


Moro å leke og bade i snøen

Erlend, William, Solveig, Maren og Nina har alle vært med på Friluftsskole før. De synes det er veldig moro, og har gledet seg lenge til dette.

- Hva er morsomst?

- Å leke snøen!

- Vi prøvde å døgne, men vi klarte det ikke. Vi måtte sove til slutt.

- Det var artig å snøbade, men det var alt fort kort. Det skulle ha holdt på lenger.

- Så det er ingen som gleder seg til å dra hjem i dag?

- Jo. Litt. Det blir godt å bade.

- Og så blir det godt å komme hjem til Fortnite.

Friluftsskolen er mobilfri, så de regner med at det er en del snapper og meldinger på telefonen nå. Men alle fem synes det går greit å klare seg uten telefon i to-tre dager, og de er enige om at de skal være med på Friluftsskole flere ganger.

DSC_0569.JPG

DSC_0579.JPG

Du kan se mange flere bilder fra Vintercampen på iTrollheimens facebookside.

 

iTrollheimen er medlem av Trollheimsporten.