Årets vandrefestival er i gang

Fredag kveld gikk startskuddet for Norsk Vandrefestival, i matgledens, latterens og friluftslivets fortegn. Matskribent og kjendiskokk Andreas Viestad kastet glans over åpninga i Surnadal kulturhus.

- I Norsk Vandrefestivals fundament finner vi natur, kultur og folkehelse, forteller styreleder Ragnhild Godal Tunheim.

Hun kunne ønske velkommen til åpningen av den syvende vandrefestivalen i rekka - riktignok til et glissent publikum. Det får vi håpe og tro endrer seg i morgen, når vandrefestivalen fortsetter med fullspekket og særdeles variert program ved Igltjønna i Rindal.

 

Nærhet til egen og ekte mat

Andreas Viestad bidro med kveldens inspirasjonsinnsprøytning. Han er en av landets mest kjente kokkefjes, blant annet som matskribent i Magasinet og programleder i En bit av Norge på TV2. Viestad er brennende opptatt av nærheten til råvarer, det å høste av markens grøde, og det å oppleve råvarene lenge før de kommer på kjøkkenet. Han delte nydelige bilder fra hjemme på gården på Viestad, og kunne med det virkelig vise sin egen nærhet til ekte og egen mat - som fritert blæretang, piggvar med "friargras" og pannacotta av råmelk.

Musikkgruppa SÅKS og Astrid Overaa sto for det kulturelle alibiet på åpningskvelden, førstnevnte med enorm musikalsk sjarm, og sistnevnte med lattergaranti.

Norsk Vandrefestival fortsetter hyllesten til natur, mat, turglede og friluftsliv lørdag og søndag. Se programmet for festivalhelga her.

Andreas Viestad ville vekster.jpg

Andreas Viestad - og gauksyre.

Vandrefestival ingr 690.jpg

F.v. ordfører i Surnadal Lilly Gunn Nyheim, Nils Ove Halle, Ragnhild G. Tunheim, Kristin K. Betten, Andreas Viestad, Inge Skogheim, Martha Torvik, og fjorårets Æresvandrere, (deler av) familien Aasbø - Hanna, minstemann Harald, Vegard og mamma Bodil.

Andreas Viestad, Ave Willmann.jpg

Ane Willmann og Andreas Viestad deler lidenskapen for ville vekster. Bak ser vi Jim Mandal, sertifisert soppsakkyndig.

Æresvandrere og Lilly Gunn Nyheim.jpg

Ordfører Lilly Gunn Nyheim erklærte årets vandrefestival for åpnet, og tok en prat med fjorårets Æresvandrere, familien Aasbø fra Bøfjorden. For dem er det å dra på tur ren kvalitetstid, når de som familie skaper minner som bare er deres.

SÅKS.jpg

Slutt Å Kast Snøball sto for fantastisk fine harmonier som ga flere av oss gåsehud. F.v. Frank sPoon Botten, Nils Inge Aasgård, Einar Drøpping, Mari Fiske, Øystein Hjelle Bondhus, Linda Botten og Lars Kristian Todal.

Kokka Lina.jpg

Ærlig talt - hvilken sadistisk mor er det som gir lillebror et LOKK å plukke blåbær i, spør kokka Lina i Astrid Overaas' skikkelse.