flotte herrer

Åpen dag med kåseri, sang og svingom

Rindal Pensjonistlag hadde Åpen dag på Eldresenteret torsdag den 19. september. Helene Nergård har skrevet til Trollheimsporten om den fine dagen de hadde sammen, og deler mer enn gjerne tekst og bilder med våre lesere.

Anne Skjølsvold holdt et interessant kåseri om graut. Vassgraut kokt av byggmel var en viktig del av kostholdet i gamle dager. Bygg ble dyrket på alle garder. Når folk i tillegg hadde potet, så var det mat på bordet. Noen sammenligninger til dagens oveflodssamfunn ble det også.

Så kom Senioritas på banen. Denne gangen framstilte de tre damer og to herrer. Det var Ingeborg Landsem, Gerda Gåsvatn, Gudrun Moen, Maria Røen og Rønnaug Brønstad. Damene sang og gjøglet. Jens Sturla Jensvold akkompagnerte på trekkspill. Disse seks utgjør en gruppe som får fram smilet hos de fleste. Sang- og spillegleden smitter.

Underveis var det noen som fikk seg en svingom. Og som vanlig var det rikelig servering med påsmurte brødskiver og hvetebrød. Arvid Halsetrønning spilte til allsangen.

Neste Åpen dag blir den 2. oktober. Da markeres Den Internasjonale Eldredagen som er den 1. oktober. Det er Eldrerådet som arrangerer. Eistein Bæverfjord viser Hesjefilmen han har laget, og det blir middag og kaffe.  

Tekst/foto: Helene Nergård

Anne Skjøldsvold med grautkåseri:

anna skjølsvold med grautkåseri.jpg

Noen svingte seg til trekkspilltoner av Jan Sturla Jensvold:

svingte seg til trekkspillmusikk fra Jan Sturla Jensvold.jpg

Flotte damer:

flotte damer.jpg

flotte damer2.jpg

sønnavindsvalsen.jpg