dahle1

Angvikshow spolerte opprykkssjansen

Målmaskinen Jan Roger Angvik (bildet) skapte hodebry for Surnadal fra første spark på ballen, var et konstant urosmoment, og fremprovoserte flere personlige feil av forsvar og keeper. Surnadal tapte til slutt den viktige hjemmekampen mot Dahle 5 - 3. Angvik scoret fire av målene til bortelaget.

Det var et heltent bortelag som kom til Syltøran stadion lørdag, og med en svært godt opplagt Angvik på topp, skulle det vise seg å bli en tøff oppgave for hjemmelaget.

Angvik brukte bare seks minutter på å føre Dahle opp i ledelsen 0 - 1.  I det 16.minutt økte han ledelsen til 0 - 2, før Roy Bolme reduserte til 1 - 2 bare minuttet etterpå.

En snau halvtime ut i kampen, sørget Kristian Gjøstøl for at bortelaget gikk opp til 1 - 3. Roy Bolme jaget redusering, fikk uttelling i det 31.minutt, og skapte ny spenning i kampen på stilling 2 -3. Men dette var dagen til Angvik, og dagen for rot og store feil i forsvaret til Surnadal. Like før pause satte Jan Roger inn sitt tredje for dagen, og Dahle ledet 2 - 4 til pause.

Surnadal hadde ballen mye etter pause, men kom seg ikke til de store sjansene. I det 58.minutt utnyttet Angvik et horibelt tilbakespill av surnadalsforsvaret, og satte ballen enkelt i mål til ledelse 2 - 5. Kun to minutter senere fikk Bjørnar Dalsegg Sæter vist frem skuddfoten, og reduserte til 3 - 5. Flere mål ble det ikke i kampen, og Dahle kunne juble over tre svært viktige poeng.

KFK vant kampen mot Elnesvågen fredag kveld, og leder fortsatt tabellen med tre poeng mer enn Dahle. Etter dagens kamp økte avstanden til seks poeng ned til Surnadal, som  i praksis er hektet av i opprykkskampen.

Kaptein Stein Todalshaug var mest skuffet over måten de tapte kampen på.

- Vi styrer det meste i dag, men slurver og gjør utrolig mye rart. Vi gjør mange personlige feil, og er ikke oppmerksom fra start. Angvik får gjøre som han vil i perioder. Tre scoringer på hjemmebane burde ha holdt til seier, sier en skuffet kaptein.

- Nå må vi gi alt for å ta tilbake andreplassen. Den gir mulighet for å spille cup neste sesong, og det er motivasjon nok, sier kaptein Stein Todalshaug som lover at laget vil gi alt i de fire siste kampene.

Før kampen var sponsorer, presse og ildsjeler invitert til samling i klubbhuset. Leder i fotballgruppa, Erling Fiske, oppsummerte sesongen 2014, og konkluderte med et svært aktivt og godt fotballår. - Det jobbes godt i alderbestemte lag, og det lover godt for framtida.

Trener for A-laget, Webjørn Holten, var innom møtet for å snakke litt om dagens viktige kamp, og den positive utvikling seniorlaget har hatt.

- Vi er en stor gjeng med spillere som har utviklet seg til å bli vinnerskaller og arbeidshester. På sikt er selvsagt opprykk et mål, og vi skal bygge opp et lag som vil stabilisere seg i 3.divisjon, sa Holten som hadde følgende å si om lørdagens motstander.

- Dahle er et godt lag som er vanskelig å spille mot. Vi er klar over at Angvik kan skape trøbbel, sa Holten rett før kampstart. Det fikk treneren helt rett i.

Kampfakta Surnadal - Dahle 3 - 5 (2 - 4)