Vibo

Allsidig og innovativ bedrift

Ole Solvik er godt i gang med arbeidsoppgavene som nyansatt daglig leder i Rindal Næringsforum/Rindal IL. Torsdag startet han på en omfattende runde med bedriftsbesøk, og først ut var VIBO Entreprenør AS. 

Bildet over: F.v. Romund Aune (anleggsleder entreprenør), Ole Solvik, og Rolf Kvernberg (daglig leder i VIBO).

VIBO Entreprenør AS har hovedkontor i Rindal, og avdelingskontor både i Surnadal og på Orkanger. Bedriften rommer ca. 70 ansatte, i tillegg til at antall innleide ressurser varierer mellom 5-20 stk. Rolf Kvernberg har vært daglig leder siden 2001, og han forteller at VIBO har tre avdelinger; bolig-, entreprenør-, og betongavdeling, der entreprenøravdelingen er den største av de tre. I 2017 nådde bedriften en omsetning på ca. 170 millioner. 

VIBO jobber innen et stort geografisk område, og har prosjekt fra Orkanger til Kristiansund. Kvernberg mener det er en stor fordel at hovedkontoret ligger i Rindal, da det er en god plassering mellom Trondheim og mørebyene. 

Kvernberg er opptatt av å velge lokale og kortreiste tjenester til sin bedrift. 
- Det er viktig for oss å ha gode lokale samarbeidspartnere og leverandører. De er med på å styrke vårt produkt. 

Hovedkontoret i Rindal har nylig fått et påbygg med flere kontorplasser, i tillegg til omfattende oppgradering utvendig. Bedriften satser også tungt innen digitalisering, og håper det skal effektivisere og lette arbeidet for alle ansatte.

- Digitaliseringsprosjektet har vi jobbet med et års tid. Det er en stor investering, og VIBO er en pilotbedrift her. Dette prosjektet er ingen "hyllevare", men derimot skreddersydd etter våre behov. Vi får en såkalt "Digital byggeplass"; det blir en app hvor man finner all informasjon om prosjektet. Her kan man f. eks. hente opp tegninger, og "gå inn" i rommet man arbeider med. Vi skal så smått begynne å ta i bruk den nye digitale løsningen på februar, sier Kvernberg, som fleiper med at overgangen for hans del blir stor ettersom telefaksen fremdeles står på kontoret. 

Her kan du lese mer om VIBO.