1b

«Ka om? Storprosjektet 2020»

9. trinn ved SUS snart klar med forestilling

Neste uke blir det to to-akters forestillinger som 9. trinn ved Surnadal ungdomsskule har jobbet med en måned. Elevene byr på bra underholdning med dansing av selvkoreograferte danser, eget band, selvskrevne sketsjer, og vakker sang både av kjente, kjære sanger og egenproduserte tekster.

Tiende-trinnet ved Surnadal ungdomsskule har i en årrekke arrangert storprosjekt. I fjor startet de med å ha dette prosjektet i niende istedet. I forbindelse med ny læreplan, er det nå bestemt at det er siste gangen dette blir arrangert i dette formatet.

Forestillingen handler om endringer. Navnet på prosjektet er det samme som tittelen til sangen til Jo Sverre som handler om mange tanker mennesker kan ha. Og denne problemstilllingen går igjen i flere av numrene. "Ka om"-sangen blir veldig bra fremført av elevene.

Her er det både humor og alvor. Temaer de er innom er blant annet mobiler før og nå, sang og dikt om å ta vare på jorda vår, barndom, og det er mange danser av flinke dansere. I tillegg kommer utrydningstruene bier flaksende innom i ny og ne.

Det har vært bra samarbeid med kulturskolen. Rune Dalager er musikalsk ansvarlig, mens Elisabeth Gjørsvik stiller med sin kompetanse som sangpedagog. I tillegg er Dalager lydteknikker.

Replikkene sitter, så nå er det bare siste finpuss igjen. Etter helga blir det sminking, og snart er de klar for action.

2b 690.jpg
Ingressbildet og bildet over: Veldig mye bra dans av både gutter og jenter.

3 690.png


6 690 2.png
Sang og dikt om å ta vare på jorda.


7 690.png
Sketsj om mobiler før og nå.


9.jpg
Biene.

4 690.jpg
"Shallow". Fantastisk duett.