Dag Sørås Jim R

- Visst f*** gleder jeg meg!

Dag Sørås slo av en prat med Trollheimsporten i forbindelse med sitt stand-up show Kognitiv Dissonans på Hotell Vårsøg førstkommende lørdag. Arrangørene Øyunn Aune og Karstein Telstad inviterer til en kveld med en rå nordlending – og til premiere på et nytt konsept fra hotellet.

Sørås har turnert med Kognitiv Dissonans siden mars i fjor, så showet i Surnadal er en av de aller siste. I slutten av januar skal showet festes på film, Sørås satser derfor på å få inn den siste finpussen før innspilling i Oslo.

- Kognitiv Dissonans er en pretensiøs tittel, men et nødvendig onde så folk skjønner at jeg kommer med nytt materiale fra forrige gang, sier Sørås. – Hadde det vært opp til meg hadde jeg sluppet å gi showene titler. Mange komikere har et tema og en rød tråd for showene sine med tilhørende titler, men jeg tenker at det ikke trenger å handle om noe spesielt. Slik kan jeg snakke om alt fra sexvitser til overvåkning. Kognitiv dissonans betyr rett og slett selvmotsigende tanker, en psykologisk konflikt mellom holdning og handling. Sørås er kjent for sin brutale og hardtslående ærlighet, som tidvis provoserer og utfordrer.

Det er ganske nøyaktig to år siden sist han var i Surnadal med sitt forrige show D-Dag og Sørås husker godt sitt forrige besøk. Han karakteriserer det som både ensomt og hyggelig. – Folk forsvant bare etter showet, og jeg ble værende igjen. Denne gangen har jeg med meg supportkomiker, så jeg har noen å drikke med. Sørås er kjent for å drikke på scenen, og oppfordrer publikum til å følge hans eksempel i ren solidaritet. Han opplever at folk som regel behersker kombinasjonen alkohol og det å høre etter – med noen døddrukne publikummere i Finnmark som unntak.

 

Øyunn Sande og Karstein Telstad Dag Sørås_690x479.jpg

Øyunn Aune og Karstein Telstad i Den Glade Laks.

Arrangørene Øyunn Aune fra hotellet og Karstein Telstad fra kulturhuset har lagt opp til at forestillingen blir i Dag Sørås’ ånd: med et intimt lokale og åpen bar i Den Glade Laks skal alt ligge til rette for en vellykket gjennomføring. Telstad anbefaler alle å kjøpe billetter på kulturhuset, og de håper å overgå 130 solgte billetter som var resultatet forrige gang Sørås gjestet Surnadal.

Aune og Telstad er stolte over det gode samarbeidet mellom hotellet og kulturhuset. De deler mange suksesshistorier, men dette er første gang at selve forestillingen flyttes ut av kulturhuset og gjennomføres på hotellet. I den forbindelse yter hotellet det lille ekstra og har samme kveld premiere på sitt nye konsept Gla’timanj. Kl. 18 – 20 får man Mustersburger på knalltilbud og andre «gaver» fra hotellet til gjestene, samt trubadurunderholdning med Johnny Nonsens og Arne Bones. Alt dette foregår i Musters/Sandeman før showet, og når Sørås takker for seg på scenen fortsetter festen i Den Glade Laks. Aldersgrense 18 år.

Bordbestilling til Gla’timanj kan gjøres på 71 65 71 00, og billetter til Kognitiv Dissonans kjøpes på kulturhuset eller på nettsidene til Surnadal Kulturhus, trykk her.

 

Ingressfoto: Jim R. Didriksen.