- Vi er som en stor familie

Etter en lang sommerferie er treningsglade surnadalinger klare for mer innetrening. Ann Kristin Bruset på Surnadal trenings- og velværesenter ønsker å tilrettelegge for alle aldersgrupper, og har gruppetimer for både 4 uker gamle babyer og til de som har passert 90 år.

Stadig flere nordmenn velger å tegne medlemskap i treningssenter. Det er også trenden i Surnadal. Surnadal trenings- og velværesenter (STV) startet opp for 11 år siden, og antall abonnementer vokser for hvert år. 

STV ligger midt på Skei, noe som gjør at mange kommer innom på «Drop in».

- Vi forsøker å gjøre oss godt synlig på sosiale medier, slik at så mange som mulig ser at det finnes et topp moderne treningssenter midt i sentrum. Vi har mange feriegjester innom i løpet av sommeren, noe som er veldig hyggelig, sier daglig leder Ann Kristin Bruset som også ser at flere og flere av kommunens flyktninger blir en del av treningssenteret. 

Som tidligere kan STV tilby et stort utvalg av gruppetimer, og de populære timene med pilates, styrke, spinning og zumba står fortsatt sterkt. 

- Vi ser også at timene som er lagt opp for småbarnsmødre er veldig populære. Der kan de ta med seg babyene sine og få trent styrke samtidig. På andre enden av skalaen har vi en stor gruppe med eldre mennesker som trener for å holde kroppen i gang og forebygge plager som naturlig kommer med alderen. Vi får mye skryt for disse timene, sier hun. 

Bruset er veldig opptatt av styrketrening, og ser hver dag de positive effektene det medfører for mennesker i alle aldre. 

- Jeg skulle ønske hele verden kunne forstå viktigheten med styrketrening, sier hun.

ann kristin bruset.jpg

Fruktbart samarbeid med NAV
STV samarbeider med mange aktører og har et bredt utvalg av tjenester. Bruset nevner blant annet naprapat, Grete Roede-konsulent, personlig trenere, veileder, Midt Norsk HMS-senter og NAV.

- Vi har nettopp fått i gang et samarbeid med Simeon Hoset som kan bestilles for veiledning innen styrketrening. Kanskje spesielt rettet mot ungdomsgruppen, som ofte trenger litt hjelp for å komme i gang og for å finne rett treningsmetode. Jeg oppfordrer ungdommer fra 13 år og oppover til å kontakte han for et tilbud. Det kan også være et tips for foreldre som vil sikre at barnet sitt trener på riktig måte og som trenger litt drahjelp for å komme seg på trening, sier Bruset.

For første gang har også Surnadal trenings- og velværesenter fått et samarbeid med NAV.

- Jeg er så glad for at vi endelig har fått i gang et viktig samarbeid med NAV. Vi har en gruppe med ungdommer på trening, hvor det jobbes med både fysisk og psykisk styrke sammen med Martha Torvik som er gruppens coach. Like viktig som trening er følelsen av samhold og sosialt samvær. Vi har det utrolig hyggelig sammen, sier Bruset som ønsker å takke huseier Landbrukshuset med Per Lyder Røv og Ingvar Sæther i spissen for et utrolig godt samarbeid gjennom 11 år. 

Et nytt ansikt bak skranken på STV er Ann Kristins datter, Marit Dalsegg Bruset. Hun er medeier og vil ha ansvaret for det administrative ved senteret. Hun er i tillegg i gang med utdanning som PT. 

Kids-Yoga
I løpet av et år er det mange barn som er innom STV. Senteret inviterer barnehagene til klatring og pilates, og nå kommer også nyheten «Kids-Yoga».

- Jeg er overbevist om at barna trenger en avkobling fra en stressende hverdag med  barnehage, skole og aktiviteter fra morgen til kveld. Ofte i kombinasjon med mye bruk av ipad og data. Barna har behov for å tømme hodet. Min erfaring er at barn elsker yoga, og at det gir rolige og behagelige individer. Jeg er sikker på at jeg kan få det mest aktive barnet til å slappe helt av ved bruk av yoga. Planen er å legge opp timen som et eventyr. Dette gleder jeg meg veldig til, sier Bruset.

Oppstartsdato er mandag 28. august, og er for barn i alderen 5 - 7 år. 

velværesenter treningsdamer_690x513.jpg
Emilie Moholdt (t.v) og Marlene Myrlund (t.h) er to ferske medlemmer av storfamilien på Surnadal trenings- og velværesenter