Wenche Evensen Berg på kontor ingress

- Vi er så kry!

Enhetsleder i Helse og rehabilitering Gunn Bredesen satte ord på det alle har tenkt siden Wenche Evensen Berg ble utnevnt til Årets jordmor i går. Fredag formiddag fikk hun en varm velkomst på Familiens Hus.

Rådmann Knut Haugen og ordfører Lilly Gunn Nyheim skryter uhemmet av Evensen Berg.

- Jeg er kjøle stolt på dine vegne, men som arbeidsgiver også på kommunens vegne. Dette er en nasjonalt høythengende pris, og det beste av alt er at det er brukerne som har nominert deg. Det er første gang jeg har sett God Morgen Norge, og det er godt å se kjentfolk på skjermen og høre Surnadal bli nevnt. Det beveget meg, sier en tydelig stolt rådmann før han får en god klem.

- Det er så fortjent! Alle jeg har snakket med skryter veldig av deg og liker deg så godt, smiler Nyheim og utnevner dermed Evensen Berg til verdens beste jordmor.

Overveldet på kontoret_690x412.jpg

En strålende glad og rørt jordmor tar imot all skryt og oppmerksomhet med stor ydmykhet og et smil som går fra øre til øre. Selv skryter hun av Surnadal kommunes tilbud med 100% jordmor, slik hun også gjorde på God Morgen Norge torsdag. 

- Det er ikke mange som har full jordmordekning, sier hun og er glad for at tilbudet sørger for kontinuitet i oppfølgingen. Hun forteller også at hun måtte advare programleder Signe Tynning om at hun var så nervøs at hun kunne besvime. I tillegg kom videoene fra mødre og barn helt uventet på henne, så hun nesten ikke klarte å svare.

- Jeg ble helt tåstjipla, sier hun.

Selv om opptredenen på God Morgen Norge var en blandet opplevelse, synes Evensen Berg selve mottagelsen av prisen bare var stas. Jordmorforbundet, BAM og Sykepleierforbundet var til stede.

- Dette er jo en hederspris som henger høyt blant oss jordmødre. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle bli årets jordmor! Men jeg følte jeg hadde vunnet allerede da jeg ble nominert. Brevet med kommentarer fra de som nominerte meg, skrevet i en travel barseltid, er det som betyr mest, forteller hun rørt.

Når hun blir fortalt om den enorme oppmerksomheten fra sosiale medier både lokalt og nasjonalt, sperrer hun øynene opp og utbryter:

- Er jeg på Facebook jeg nå da?

Gunnhild Meisingset og Wenche Evensen Berg_690x423.jpg

Gunnhild Meisingset, som Wenche Evensen Berg har fulgt og støttet gjennom fire svangerskap - og en fødsel - er på plass for å overrekke blomster. Gunnhild var den første jeg hadde på følgetjenesten, forteller Evensen Berg. - Vi pusta oss inn fra Fannrem, ler og gråter de om hverandre.

- Nå vil jeg være hjemme lenge, ler Evensen Berg før noen påpeker at hun jo skal til Rhodos med reisestipendet hun vant i forbindelse med prisen.

- Jeg venter til september, for det er jo kjempemange som skal føde!

 

Her kan du lese gårsdagens artikkel.