ingress

-Stængøttj!

Onsdags kveld var det tid for fjerde Telenor-karusellen i Sæterlia Alpinsenter. 40 barn fra 6 – 12 årsalderen deltok på kveldens renn. 3 tiåringer kan fortelle at slalåm er "stængøttj!".

Bildet over: Iver Grimsmo, Isak Drøpping og Thomas Breivik. 

Telenor-karusellen blir arrangert i hele landet. Dette er fjerde onsdagen på rad karusellen har blitt arrangert i Sæterlia, og premieutdeling blir etter tre til fire onsdager til. Rennet blir gjort på tid, men det er ingen rangeringer.  

-Barna liker å se tiden de renner på, forteller Anders Grimsmo. Dette er tredje året på rad at Telenor-karusellen blir arrangert i Sæterlia Alpinsenter.

Iver Grimsmo (9), Isak Drøpping (10) og Thomas Breivik (10) har deltatt på de fire onsdagene og har rent på slalåm 6, 4 og 3 år. De kan fortelle at de syns det er «stængøttj».

-Det morsomste er å renne og være ute, og på toppen er det så fin utsikt, fortelle Isak Drøpping ivrig.

-Det er gøy å hoppe og trikse. Det gjør vi hele tiden. Liker godt renne i alle fall. Vi var med til Oppdal forrige helg. Kjempegøy og mye fart, forteller de blidspente guttene videre.

DSC_0417.JPG

En gjeng av kveldens deltakere. 

Alpingruppa i Surnadal har hatt en stor oppsving etter at snøkanonene kom. De var med på Helenes Cup på Oppdal og det var 24 startende surnadalinger med på. Neste helg reiser en gjeng på tyve til Meråker for å konkurrere. Siden 21. november har de hatt fast trening på snø. Snøkanonene og trening på snø hjelper voldsomt på rekruttering og er med på å øke skiferdighetene til barna. 

-Det er en stor gjeng foreldre som stiller som trenere og hjelpemenn, forteller Anders Grimsmo. 

DSC_0413.JPG

En gjeng av deltakerne kjører gjennom løypa. 

DSC_0403.JPG

God stemning!