Vibeke Langli og Birgit Reisch

- Sju år er lenge i en rådmannsjobb

– Å være øverste leder er både på godt og vondt. Men det har vært mest artige dager. Jeg har hatt gode kolleger rundt meg, så det har gått veldig fint, sier Birgit Reisch. Om et halvt års tid går hun av med pensjon etter nesten sju år som rådmann i Rindal.

Reisch velger å gå av med pensjon i månedsskiftet november/desember. Hun påpeker at det ikke er veldig vanlig å sitte i en stilling som rådmann så lenge som hun har gjort, og nå synes hun det er greit å avslutte karrieren.

– For rådmenn er det en særaldersgrense på 65 år for å gå av med pensjon. Men dersom man har full opptjening og sitter i stillingen som rådmann så kan man slutte når man er 62. Det er det jeg nå velger å benytte meg av, sier hun.


Ingen store overraskelser

Før hun ble rådmann i Rindal jobbet hun som enhetsleder innenfor helse og omsorg i Trondheim kommune. Det var en stor overgang fra en av landets største kommuner, til en liten kommune som Rindal, men det bød ikke på noen store overraskelser.

– Det var litt spesielt med tanke på størrelsen. Jeg hadde jo nesten like mange ansatte i min enhet i Trondheim som det er i hele kommunen her. Men ellers er det mye av de samme arbeidsoppgavene, med ansvar for personale og å levere gode tjenester.
 

På godt og vondt

Erfaringen fra helsesektoren kom godt med. Helse og omsorg er den absolutt største enheten i Rindal kommune, med nesten halvparten av de ansatte. Det har vært gjennomført store endinger på dette området i Rindal i den tida Birgit Reisch har vært rådmann. Det er også helt klart at det kommer til å bli flere endringer i åra framover, og det er flinke folk som jobber med dette i kommunen, så hun er sikker på at det kommer til å gå veldig bra.

– Det å være øverste leder er jo både på godt og vondt. Men det har vært mest artige dager. Jeg har hatt gode kolleger rundt meg, så det har gått veldig fint, smiler hun.


Håper på mange gode søkere

Hun har vært bevisst på å si fra i god tid, slik at kommunen får god tid til å finne en etterfølger. I første omgang blir det ordføreren og formannskapet som setter i gang den prosessen.

– Jeg synes det var viktig at de får litt tid på seg, for jeg vet jo hvor lang tid slike prosesser tar, sier Reisch.

Hun håper at kommunen får mange gode søkere når stillingen lyses ut.


Ansettes av kommunestyret

Ordfører Vibeke Langli synes også det er godt å få god tid til å finne en ny kommunedirektør, som nå vil bli den korrekte tittelen på stillingen.

Formannskapet i Rindal ble orientert om dette i deres siste møte, og vil nå jobbe videre med prosessen. Det er kommunestyret som skal ansette ny kommunedirektør når det tid kommer.

 

Bildet: Ordfører Vibeke Langli og rådmann Birgit Reisch