2017-03-22 23

- Sitter med hjertet i halsen

En svensk trailer klarte ikke siste kneika opp Garbergsbakkan på fv. 65 mellom Storås og Rindal natt til torsdag 23. mars. Sjåfør Kenneth Lilja kjører denne veien to ganger i uka. Han er godt kjent på denne ruta mellom Sverige og ut til Rindal, men i natt var det snø og snøfokk som gjorde at veien var polert mot toppen av Garbergsbakkan.

Lilja forteller at han la på kjetting, men hengeren dro seg mot grøfta og da valgte han å ringe etter bilberger før han havnet utfor veien. Det ville ha medført mer arbeid for Falken, og tapt tid for meg, forteller en smilende trailersjåfør. På spørsmål om hva ham mente om veistandarden på fv. 65 svarte Lilja følgende:

- Fv65 er ingen noen god vei. Å legge asfalt på denne veien er som å kaste millioner rett i elva. Når grunnlaget er utslitt og veibredden er så smal blir det stor belastning på veiskuldra, som til slutt gir etter. Det samme har vi i Sverige også, det er hovedveiene som rustes opp og distriktene blir tilsidesatt. Dette er heller ikke bra for miljøet, vi må bremse ned for hver en dump i vegbanen, for så å trø inn gasspedalen igjen, og dette sliter veldig på utstyret og kjennes godt i kroppen etter en arbeidsdag.

- Mange ganger sitter jeg med hjertet i halsen på grunn av disse smale veiene, forteller Lilja før han må hoppe inn i traileren mens Falken rigger seg til for å slepe traileren opp den siste kneika på Garbergsbakkan. 

Se video fra bergingsarbeidet:

1.jpg

 

Tekst, video og foto: John J. Storholt.