- Jeg visste godt at damene var flinke..

I helgen er det Norgesmesterskap og Landsmesterskap i ITF Taekwon-Do for senior og junior i Stavanger, og selvfølgelig er det flere utøvere fra Surnadal som er med for å konkurrere om medaljene. Norgesmesterskapet forbeholdes utøvere med sort belte, derfor arrangeres det også Landsmesterskap for fargede belter, fra og med blått belte. Det er dermed et todelt mesterskap i ITF Taekwon-Do i Stavanger i helgen.

andrea.jpg

På lørdag 07. november var det kun individuelle konkurranser. I mønster for seniorer gjorde Surnadal i fra seg på dagen. Skuffende nok var det kun én utøver fra Surnadal som tok medalje i lørdagens konkurranser, og det var Andrea Einmo Engdal (bildet over). Hun tok velfortjent bronse! På søndag er det lagmesterskap i mønster, så da håper Surnadal på flere medaljer! Til tross for litt skuffende resultater i individuell mønster, så sparte ikke surnadalingene på kruttet i sparring - for der var de helt rå i følge Surnadals trener, Kjell Gunnar Polden.

I -56 kg var det ren surnadalsfinale! Iril Lervold og Mia Gulbrandsen slo begge to ut utøvere som har vunnet EM for knappe 14 dager siden. Lervold og Gulbrandsen følte seg som vinnere allerede før de møtte hverandre i selveste finalen, men det var Lervold som gikk av med seieren. Jentene feiret med en seierklem før de gikk på pallen.

Det ble sølv i -68 kg. Nanna Medin hadde en fantastisk bra prestasjon i en kjempejevn finale, men det ble dessverre ikke seier denne gangen.


minaogkaja.jpg

Bildet over: I -75 kg vant Mina Gravdahl helt suverent! Hun var kanskje den aller beste fra Surnadal i sparring på lørdag og tok en svært velfortjent seier! Kaja Bolstad tok bronse og slo faktisk ut storesøsteren sin som representerte Trondheim i sin bronsefinale. 

I +75 kg tok Nora Bodin en velfortjent sølvmedalje og i -62 kg tok Victoria Høybakk bronse! Surnadal tok med andre ord medalje i alle dameklassene de stilte i under lørdagens sparringskonkurranser!

- Jeg visste godt at damene var flinke, men jeg visste ikke at sparringen kom til å bli så bra! Nå gleder jeg meg til lagkonkurransene som er på søndag, sier Polden til Trollheimsporten.

Herrene presterte også under lørdagens konkurranser. I -63 kg tok Lars Marius Elvenes bronse. I -85 kg tok Mats Olsen Myrland sølv. Myrland kunne dessverre ikke gå i finale da han ble skadet, så han fikk nøye seg med sølv denne gangen. I +85 kg seiret Christian Olsen, lærer ved Nordmøre Folkehøgskule. Han slo artig nok ut Aleksander Aronsen, tidligere lærer ved Nordmøre Folkehøgskule.

Polden er svært fornøyd med lørdagens sparring, og er litt skuffet av konkurransene i mønster som kunne gått litt bedre. Surnadal trøster seg med at sparringen gikk langt bedre enn forventet og de storgleder seg til lagkonkurransene på søndag.