Mandag
Mandag Delvis skyet
15°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Klarvær
13°
Klarvær
Flau vind

- Det har vært en perfekt uke!

Flere av langrennsutøverne hadde sine siste verdenscuprenn på Nordmarka i dag, og for Mariann Marthinsen var det kanskje karrierens siste. Samtlige av utøverne Trollheimsporten snakket med skrøt uhemmet av arrangementet som snart er over.

Sølvvinner i dagens 5 km sittende Mariann Marthinsen fikk en flott avslutning på sesongen - og på langrennskarrieren.

- Det er en fantastisk dag å gå på. Masters er råsterk, så jeg er fornøyd med egen innsats når hun er så god. Takk til arrangørene for et strålende opplegg, smiler Marthinsen til NRK. NRK har laget egen reportasje om Marthinsens karriere, som inkluderer to verdenscupseire i sitteski, ett paralympisk gull fra Sotchi og en imponerende merittliste i svømming. Reportasjen sendes på Sportsrevyen søndag.

Marthinsen NRK_690x462.jpg

Amerikanske Oksana Masters, som tok førsteplass foran Marthinsen og russiske Natalia Kocherova og dermed sikret verdenscupseieren totalt i sittende, er også godt fornøyd både med egen innsats og med ukas opphold.

- Det var et tøft løp, men føret og snøen var kjempegod, og det er jo et helt perfekt vær, sier Masters. Kocherova sier seg skjønt enig og legger til at ikke bare var været perfekt, men også publikum, naturen, og maten.

Intervju med Kocherova_690x462.jpg

Tormod Vatten får lokal tolkehjelp i intervju med Natalia Kocherova av Olga Otdelnova som jobber hos Pipelife.

 

Tysklands Anja Wicker, den ubestridte dronningen av sittende skiskyting, slutter seg til hyllesten.

- Det har vært en perfekt uke her i Surnadal. Vi har hatt fine forhold, en god løype, perfekt vær, og spesielt flott publikum og stemning.

Wicker har ett løp igjen på søndag, og håper å klokke inn tre av tre mulige seire. Som en del av verdenseliten er det skarp konkurranse og på ingen måte lett å holde seg i toppen, men hun gleder seg på tross av fullt kjør med trening og konkurranser i både langrenn og skiskyting.

Anja Wicker_690x462.jpg

 

I 10 km sittende for menn ble det amerikansk dominans på pallen. Daniel Cnossen sikret seg topplassering på pallen foran russiske Alexey Bychenok og teamkompis og verdenscupvinner i sittende Andrew Soule.

Cnossen forteller at han kom til Norge en uke før konkurransen for å trene med det norske laget.

- Det norske laget har tatt utrolig godt vare på meg, de hjalp meg blant annet med å tilpasse meg tidsforskjellen, forteller Cnossen. Han er naturligvis svært fornøyd med dagens innsats og skryter av føret, skiene - og sekunderingen.

- Da jeg fikk høre at jeg lå nært Alexey fikk jeg motivasjon til å yte det lille ekstra.

Cnossen og Soule_690x487.jpg

Daniel Cnossen og Andrew Soule er stolte av hverandres innsats.

 

Soule er også rask til å gi honnør til arrangørene.

- Det har vært super sesongavslutning, hvor arrangørene har gjort en fantastisk jobb. Vi har et enestående team med smørere og trenere, og jeg er stolt av lagkompis Cnossen som gjorde et sterkt løp i dag. Nå gleder jeg meg til morgendagens skiskyting.
 

 

Brasilianeren Fernando "Aranha" Rocha har kanskje ikke gjort seg bemerket på toppen av pallen, men mange har lagt merke til den positive og hardtarbeidende sør-amerikaneren. Han har til og med fått egne fans rundt om i løypa, noe som ikke har gått ham ubemerket hen. 

- Jeg føler meg så velkommen her! Jeg har hatt det så koselig, folk er helt fantastiske, og spesielt barna. De har vært det beste av alt. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon og et godt eksempel for barna ved å vise at man alltid skal gjøre sitt beste. Hvis jeg kan inspirere noen med det jeg gjør, blir jeg glad.

Rocha er ensom atlet i den paralympiske troppen fra Brasil. I morgen reiser han tilbake over Atlanterhavet for å starte opptreningen til triathlonsesongen.

- Jeg elsker muligheter og utfordringer. Hvert forsøk er en ny oppdagelse, smiler Rocha.

Fernando Rocha_690x462.jpg

Tips en venn Skriv ut