hakkespett B_1024x678

Yrende liv ved Igltjønna

Det er et yrende dyre- og fugleliv ved Igltjønna. Det har kommet opp to plakater både ved kiosken og fugletittertårnet over fuglene ved Igltjønna - tilsammen 178 arter. Dette er fint for de svært mange fugleinteresserte som stikker innom for å sjå og fotografere horndykkeren, toppanda og alle andre. Vi traff et ivrig og interessert par fra Kristiansund - men hva er dette spor etter? Vi har fått et svar:

hakkespett A.jpg

hakkespett B_1024x678.jpg

Kan det være en av våre hakkespetter som har vært på ferde og ute etter stokkmauren som holder til i denne grana?

Er det noen som veit meir om dette? Da er mange heilt sikkert interessert i å høre om det - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Og vi har fått svar fra Tor Ålbu:
Det er nok svartspetten som har vært ute etter stokkmauren i grana. Det må ha skjedd i løpet av vinteren eller våren. Jeg så dette første gang 8. mai. Er et noen som kan tidfeste det mer eksakt?

Det skal bli spennende å høre fra ekspertene her.

Informative plakater
Trollheimsporten var fleire runder rundt Igltjønna i pinsa og i løpet av helga gikk isen og de første baderne dukka opp. Videre tok fuglelivet seg merkbart opp da isen gikk.

Det har kommet opp fine og informative plakater ved Tjønna. Disse henger ved kiosken og på toppen av fugletittertårnet. Her kan du på den ene plakaten sjå bilder av noen av de fugleartene som setter sitt preg på Igltjønna og nærområdet.

Kai Helge Andersen og Lise_400x293.jpgVidere finner du ei artsliste med status og forekomst. Heile 178 arter er med på lista som er utarbeidet av Statens naturoppsyn ved Trond Haugskott.

Under ser du begge plakatene avbildet. Dette er svært bra og informativt - noe alle vil ha stor glede av.

Ivrige fotografer
På vår vandring traff vi også Lise og Kai Helge Andersen (til høyre) fra Kristiansund. De sto og fotograferte hordykkeren ved badeplassen da vi hilste på. De er ivrige fotografer, ornitologer og nyslåtte pensjonister og bruker svært mye av si tid til å fotografere og sjå på fugler. Denne dagen hadde de fått med seg våryre rødstilker og var ute etter rosenfinken ved bygdemuseet. De hadde hørt fem hanner.

Nå gledet de seg til å reise til Finnmark og Pasvik for å følge våren med fuglelivet der. Vil du vite meir om alt det Kai Helge Andersen driver med omkring fugler finner du han på facebook her.

Under ser du Igltjønna fra fugletittertårnet og videre de informative plakatene som er satt opp. Klikk på disse og sjå dem større.

Igltjønna fra fugletittertårnet.JPG

 

 

 

Fugler 1_1024x668
Noen av de mange fugleartene ved Igltjønna.
fugler 2_1024x698
Artsliste over fuglene ved Igltjønna.