Torsdag
Torsdag Skyet
13°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Skyet
17°
Skyet
Svak vind
tannleger moholdt myrstad nergård

Fylkeskommunen skal kutte 112 millioner i drifta i 2020:

Vil legge ned 17 av 35 tannklinikker i fylket - Surnadal består

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik la tirsdag frem fylkeskommunens budsjettforslag for 2020. Der foreslås hele 17 av 35 fylkeskommunale tannklinikker nedlagt, men i innstillingen er ikke klinikken i Surnadal blant de som er i faresonen.

Det ble en interesssant dag, sett med lokale øyne, da fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik mandag la fram budsjettforslaget for Møre og Romsdal for 2020.

I forslaget lå det blant annet kutt av bygg og anleggsteknikk-tilbudet ved Surnadal vidaregåande skole fra neste skoleår, noe daglig leder Marit Drøpping i Indre Nordmøre Opplæringskontor reagerte kraftig på.

I budsjettforslaget ligger det også inne at antall tannklinikker i fylket skal reduseres fra 35 til 18, men dersom fylkesrådmannens innstilling blir vedtatt av fylkestinget 9. desember, er klinikken i Surnadal trygg.

Fylkesrådmannen skriver nemlig i sin innstilling til Kultur-, nærings- og folkehelseutvalget i fylket at Ålesund, Molde, Kristiansund og Ørsta blir kompetanseklinikker, og i region Kristiansund - som Surnadal hører til - er det kun klinikkene i Averøy og Kristiansund som er foreslått samlokalisert.

Det var NRK Møre og Romsdal som først omtalte saka, og som betyr at klinikkene i Eide, Eidsvåg, Batnfjordsøra, Misund og Aukra ligger an til å bli slått sammen til ett tannlegekontor. Også tannlegekontorene i Langevåg, Valderøya, Ørskog, Stranda og Haramsøy skal bli ett, og det samme gjelder klinikkene i Volda, Ulsteinvik, Larsnes og Fosnavåg.

Innsparingsgevinsten ved å samle klinikkene er, på sikt, 15 millioner kroner.

De hovedtillitsvalgte var med på å drøfte saka i hovedsamarbeidsutvalgsmøte 31. oktober, og ifølge saksframlegget til Kultur-, nærings- og folkehelseutvalget hadde de ingen merknader til fylkesrådmannens tilråding.

Kort oppsummert betyr det at alt tyder på at tannlegekontoret i Surnadal består, som ett av 18 i fylket.

Ingressfoto: Marlene Indiane Lund (t.v.), Emilie Moholdt og John Magnus Nergård ble ansatte som tannleger ved klinikken i Surnadal i 2017. Nå er det bare Lund igjen.