Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Lett bris
Torsdag
Torsdag Sludd
Sludd
Svak vind
Styret

Vannskader i Kallastuå

I løpet av vinteren har det blitt store vannskader i Kallastuå, som følge av dårlig grunnarbeid ute. Ingen av de viktigste verkene er skadet, men utstillingen blir stengt i sommer.

Bildet over: F.v: Styremedlemmene Odd Skrøvseth og Maja Frønes sammen med styreleder Lilli Husby.

 

Etter rydding og undersøkelser ute viser det seg at grunnarbeidet er for dårlig. Det er drenert, men plasten går ikke langt nok ned, og ingen rør er lagt ned. Huset står helt inntil en bergvegg der det renner vann konstant. Når det er mye is på bergveggen på vinters tid, kommer vannet høyere opp på husveggen. I tillegg til at det må graves rundt huset på nytt, må det også gjøres noe med selve veggen for å forsterke den mot fukt.

- Planen var å pusse opp innvending før sesongåpning, og ta skadene utvendig etterpå. På denne måten har vi hatt mulighet til å holde utstillingen åpen i sommer, men nå ser vi at skadene er for omfattende. Vi må gjøre dette i omvendt rekkefølge i forhold til det vi tenkte, og da blir det dessverre stengt i sommer, sier Lilli Husby på vegne av styret.

2 – 3 verk er totalskadet. I tillegg er det skader på rammer og lignende, men disse kan berges. Det var hell i uhell at de fleste maleriene i 1.etasje hang på veggene når skaden skjedde. De ble raskt plukket ned og flyttet. Nå skal det søkes midler fra kommunen for å reparere skadene selv om det ikke lenger er et kommunalt bygg, men eid av en stiftelse.
 - Neste år er det 20-årsjubileum for bygget, og da skal det være åpent, sier Husby.

Styret hadde store planer for driften i år, men bruker nå tiden til å tilrettelegge for videre drift. Små endringer er gjort innendørs, endringer som kanskje ikke har kommet i stand uten denne ufrivillige pausen. I tillegg er det planer om å utbedre lagerplassen.
Det blir også utstilling av verker på kulturhuset i sommer, med tema «Vann». Utstillingen åpner 17. juli, og blir stående frem til 17. august. Trykk kan man fremdeles få kjøpt på biblioteket.

Søker frivillige

- Hvis noen er interessert i å hjelpe oss med arbeidet i sommer, har vi et stort behov for frivillige. Det blir en del praktisk arbeid, som snekkerarbeid, rydding, og flytting av bilder. Man trenger ingen kvalifikasjoner for å være med. Man kommer langt med en interesse og gode intensjoner, sier Husby.

Lilli Husby oppfordrer interesserte til å ta kontakt med henne eller Maja Frønes.

 

Bergvegg.jpg
Kallastuå står tett inntil bergveggen, og med et for dårlig grunnarbeide ble det i vinter store vannskader på bygget.

Kallastuå.jpg
Verkene er nå oppbevart tørt i 2. etasje i Kallastuå.

Tips en venn Skriv ut