Fannaråke blåsekvintett 01

Turnerer i Trollheimen!

Fannaråken blåsekvintett pakker fjellsekken med instrument og noter for å møte publikum i den norske fjellheimen.

Fannaråken blåsekvintett er noe utenom det vanlige. For åttende år på rad legger denne kvintetten ut på turné mellom turisthyttene i den norske fjellheimen. Dette er tredje gang de samarbeider med Trondhjems Turistforening, og de begir seg denne gang ut på tur i Trollheimen. Turnéen starter med konsert på Jøldalshytta 22. juli. Deretter pakker de sekkene og går videre til Trollheimshytta, der de spiller konsert 23. juli. Siste tur går til Gjevilvasshytta med påfølgende konsert 25. juli. Konsertene vil finne sted på kveldstid etter middagsservering.

Ensemblets hovedmål er å sprenge de klassiske rammene og gi deg som publikummer en annerledes konsertopplevelse på en ny arena. Koreografi og elementer fra teatret brukes flittig, og de skriver mye av musikken selv for å skape sin egen uttrykksform, stil og identitet. De kaster notene og henvender seg direkte til deg – bli ikke overrasket om du får en vill fløytist på fanget!

Fannaråken blåsekvintett ble etablert da de startet på masterstudiet i kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole. Masterprosjektet ble etterhvert en 3 uker lang turné i Jotunheimen i samarbeid med Den Norske Turistforening. Siden har de gjennomført turnéer på Hardangervidda, i Rondane, Trollheimen, Sylane og i Jotunheimen. I tillegg samarbeider de med Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken, og turnerer jevnlig i Norge. Kvintetten har også deltatt på festivaler i utlandet, og gjort konserter bl.a. i Sør-Afrika, Tyskland, Sverige og Kina.

Fannaråken blåsekvintett 02.png
Fannaråken Blåsekvintett har funnet et særegent prosjekt som har blitt en årlig begivenhet.
Alle foto: Kyrre Lien

Bli med da vel!

For mer informasjon, se www.fannaraken.no eller kontakt Jan Inge Moksnes på tlf. 97143121 eller e-post: janimoks@hotmail.com