Surnadal ungdomsskule - Erik Kårvatn, Amund Pihl Strand og Synnøve Aukan Meisingset - Foto Roar Halten NRK

Pressemelding fra NRK:

Surnadal til semifinale i Klassequizen

Semifinalistene er i Klassequizen er nå klare, og Surnadal er videre, sammen med Vatne, Nordlandet, Halsa, Atlanten, Eide og Eidsvåg. Alle disse fikk 10 poeng av 12 mulige i innledende runder. Nå venter semifinaler, der de fire lagene med best poengsum går videre til fylkesfinaler den 13. mars og 14. mars.

Klassequizen er NRK's nasjonale kunnskapskonkurranse for 10. klassinger. 536 skoler fra hele landet kjemper om tittelen Norges smarteste tiendeklassinger.

I Møre og Romsdal har 34 skoler deltatt i innledende runder på P1 (radio).

Semifinalistene er klare: Vatne, Surnadal, Nordlandet, Halsa, Atlanten, Eide og Eidsvåg er de lagene som går videre til semifinale. Alle disse fikk 10 poeng av 12 mulige i innledende runder.

Disse sju lagene skal nå gjennom semifinale, der de fire med best poengsum går videre til fylkesfinaler den 13. mars og 14. mars.

Semifinale betyr at lagene nok en gang skal gjennom et sett med 12 spørsmål, fire kategorier med tre spørsmål i hver kategori. NRK besøker hver skole og gjennomfører konkurransen.


Følgende dager skal semifinalene sendes på P1 kl 14.30:

Mandag 25. feb – Nordlandet

Tirsdag 26. feb – Atlanten

Onsdag 27. feb – Eide

Torsdag 28. feb – Surnadal

Mandag 4. mars – Halsa

Tirsdag 5. mars – Eidsvåg

Onsdag 6. mars – Vatne


Landsfinale i Oslo i april og mai

De fire skolene med best poengsum går videre til fylkesfinalen som sendes på P1 13. mars og 14. mars. Vi skal kåre to fylkesvinnere i Møre og Romsdal.

Disse to vinner 5000 kr hver til klassekassa, og i tillegg går begge videre til landsfinalen i Oslo, som skal sendes på NRK1 over fem lørdager i april og mai.

Programleder for landsfinalen er Selda Ekiz (kjent fra Alle mot 1).

Vinneren av Klassequizen 2019 får et trofe, i tillegg til at radiokanalen Mp3 besøker skolen, og skal sende morgensending med Martin Holmen direkte fra skolen.

Programleder Selda Ekiz2.jpg
Programleder Selda Ekiz med trofeet vinnerlaget stikker av med i Klassequizen.


Begge foto: NRK.