Nyskapingen Trollheimsportens frokost-tv blir en umiddelbar suksess - eller? Olav Mogstad og Synnøve Nordvik gjør sitt beste for å hale det hele i land

Kostelig titt inn i boksen

For andre gang i år inviterer Svarrabærje teaterlag til revy. «Ut av skapet inn i boksen» er navnet denne gangen. Revyen setter, som seg hør og bør i en bygderevy, søkelyset på ulike utfordringer, og noen nyvinninger, i Surnadalssamfunnet.

Publisert Sist oppdatert

Hva om surnadalingene og sunndalingene blir leie av å vente på fastlandsforbindelse mellom bygdene, og tar saken i egne hender? Hva om trolla i Trollheimen reagerer på trollfokuset til iTrollhemen og kaller sammen til krisemøte – midt under småtrollvøkku? Hva om bjøllekua er kjønnsforvirra? Hva om Trollheimsporten starter egen frokost-tv?

Både nettroll og trappetroll samler seg i kampen mot iTrollheimens trollfokus
Hvilket dyr har det travlest i bygda? Øyunn Fugelsøy Aune suser fram og tilbake med siste nytt

Dette er noen av scenariene Svarrabærje teaterlag tar for seg i høstens revy. Og slikt kan det bli artighet av. Som tidligere skrevet er det et generasjonsskifte i revymiljøet i Surnadal, og «Ut av skapet...» må sier å ha en ung besetning, selv om noen av dem er erfarne skuespillere allerede. Revyen byr i det hele tatt på mange talenter, når det gjelder både sang og skuespill, både unge og «gamle».

Surnadalske verdensproblemer

Foreldregenerasjonen klager stadig over at de unge avsleper dialekta, og at særpreget komme bort. Kanskje er dette grunnlaget for sketsjen "Appelsin, æppelsin". I alle fall er Ragnhild Mogstad og Håkon Paulsen uenige om hvordan ordet bør uttales. Det kan skape bølger rundt lunsjbordet.

Kanskje de voksne har rett, og at det var bedre før? Øyunn Fugelsøy Aune og Silje Beate Guldbrandsen Holten stiller spørsmålet i et innslag som ikke gleder bare ørene, men øynene også. Sangen suppleres av et billedgalleri som kan gjøre en godt voksen surndaling nostalgisk.

Line Indergård og Gunnar Andre Mo har funnet løsningen på fastlegemangelen

Sommeren 2022 vil kanskje helst huskes som en eneste lang regnskur, noe Jannicke Valstad Stenberg og Kirsten Marie Nordvik også har merket seg i "No må sola komma". Og så gjelder det å gardere seg med hensyn til antrekket, det kan jo bli en solgløtt også..

No bør sola jammen komma synes Kirsten marie Nordvik og Jannicke Valstad Stenberg

Selv om Gunn Elin Røen og Ragnhild Mogstad mener at det finnes verre problemer enn gangvegen på Røv i visa "Status quo 2022", viser det seg at nyvinningen på Røv skaper både problemer og redsel for bilførere og fotgjengere, vi forstår det slik at en del av problemet ligger i at røvbyggen er et så sosialt anlagt folkeferd.

På noen områder står det riktig dårlig til i bygda, blant annet står vedlikeholdet både i idrettshallen og på kulturhuset til stryk. Men alt er ikke helmørkt, nye innbyggere får nemlig den flotte nyskapingen «Surnadal i boks», og det er ikke måte på hvor mye nyttig denne boksen inneholder.

Riktig mye bra Surnadal i boks (med hensyn til revyen, men det gjelder sikkert også boksen)

Ellers tar revyen for seg viktige problemstillinger som miljøkamp, strømpriser, litt for shoppingglade koner, renteøkning, og hvordan dorullen skal henge. Og skal vi endelig få svar på hva som kom først, høna eller egget?

Konklusjonen må bli at forestillingen absolutt er vel verdt et besøk.

Men hvordan gikk det egentlig med Trollheimsportens frokost-tv? Den som drar på revy fredag- eller lørdag kveld kan få med seg første episode.

Powered by Labrador CMS