Ansatte v Letthus

Stor kontrakt og omsetningsøkning på Letthus

Letthus er inne i en travel periode, der en stor kontrakt på hele 39 brakker skal være levert innen første uka på juli. 24 brakker er ferdig, mens 15 gjenstår. 

Bildet over: F.v. Svein Storholt, Endre Norli, og Martin Rise.

Daglig leder Martin Rise forteller at de må produsere i snitt ca. èn brakke for dagen framover hvis de skal bli ferdige. Det har vært lange dager, og noen av de ansatte har tatt både helg og natt til hjelp for å rekke leveringsfristen. 

Det er de to firmaene Rebaioli og Eltel som har bestilt brakkene, og de skal brukes til linjebygging. Rebaioli har bestilt to fulle rigger; 26 brakker til sammen. Disse skal til Birtavarre i Troms. Eltel har bestilt èn rigg, og den skal til Sørstraumen, også i Troms. I riggen finner man kjøkken-, spise-, toalett-, dusj-, sanitær-, og sovebrakke, i tillegg til et pumpehus. Brakkene blir fraktet med lastebil nordover, og flydd ut med helikopter til der de skal stå.

- Forespørselen fra Rebaioli og Eltel kom i midten av mai. Vi er vant til korte frister, men ikke så store bestillinger. Likevel kunne vi ikke takke nei til en slik mulighet. I tillegg til denne bestillingen, har det vært stor pågang ellers i år også, forteller Rise. 

Omsetningstallene fra 2017 vitner om nettopp dette. I løpet av første halvår i år, har omsetningen vært på 16,9 millioner kroner, der kontrakten fra Rebaioli og Eltel har bidratt med 6,9 millioner. Til sammenligning hadde de en omsetning i løpet av hele 2016 på 16,6 millioner. 
Den store kontrakten har ringvirkninger for andre bedrifter i distriktet også, da Letthus benytter seg av lokale leverandører til hjelp med ferdigstilling av brakkene. El-Co, Rindal Rørservice, Kvanne Industrier og Holten treindustri er noen av de viktige bidragsyterne.

Fra 1. juli er det 9 ansatte på Letthus, hvorav 6 har full stilling.
- Bestillingene til høsten har allerede begynt å komme, så en økning i bemanningen var nødvendig, sier Rise.

 

Lasting av brakker.jpg
Svein Storholt sørger for at brakkene kommer seg trygt på plass.

Lasting av brakker 2.jpg

Ferdig lastet.jpg
3 brakker klar til frakting.

Endre Norli.jpg
Endre Norli tar siste finpuss på en av brakkene som skal til Troms.

Spisebrakke.jpg
Inne i en av spisebrakkene.

Oversiktsbilde Letthus.jpg
Det er uvanlig fullt utenfor produksjonslokalene til Letthus i disse dager.