mali eidnes bakken og Andreas Dalhø Wærne

Sterke prestasjoner i Storsylen opp

Mali Eidnes Bakken og Andreas Dalhø Wærnes i Rindal IL leverte gode løp i det som beskrives som et av de tøffeste motbakkeløpene her i landet. Eidnes Bakken endte til slutt på delt 2. plass, mens Dahlø Wærnes ble nummer tre.

Tett tåke og vind gjorde at målgangen var flyttet litt ned. Løpet startet med relativt «lette» 9,5 km, deretter 1,5k m opp «veggen» - ei klatring på 1.000 høydemeter.

Mali Eidnes Bakken delte 2. plassen med Anne Nevin, 47 sekunder bak Eva Ingebrigsten. Mali tok igjen Anne Nevin ca 500 meter fra mål. Anne Nevin har vært fullstendig dominerende i motbakkeløp i Trøndelag, men nå får hun sterk konkurranse av sine yngre medsøstre. Eva er 15 år og Mali 16 år.

Andreas Dalhø Wærnes ble i fjor kalt for kongen av Storsylen etter 3 seire på rad, men i år måtte han se seg slått av to amerikanske langrennsløpere, Simi Hamilton og Erik Bjornsen. Amerikanerne og italienske de Fabiani tok umiddelbart ledelsen, men Andreas passerte de Fabiani og tok inn på amerikanerne inn mot Syltjønna, men Hamilton var klart best opp bratte. Andreas var likevel fornøyd, og tapte mot bedre løpere.

53 menn og 19 kvinner deltok i konkurranseklassene.

Det skriver Rindal IL på sin facebookside.