Vegen over Furhaugmarka er stengt!

Fv65 i Rindal er stengt ved Stokkøyan pga flom. Det har ført til stor belastning på vegen over Furhaugmarka, som nå er gjørmete og nesten uframkommelig. Statens Vegvesen er ikke villig til å betale for ødeleggelsene på vegen, og veglaget så seg derfor nødt til å stenge vegen lørdag ettermiddag.

Per Kåre Negård Jon Fosseide og Einar Lillegård.jpg
Grunneierne Per Kåre Negård, Jon Fosseide og Einar Lillegård i "krisemøte" ved vegen til Furuhaugmarka på Rindalsskogen.

IMG_7006.jpg
En av de siste bilene som fikk kjøre før vegen ble stengt.
 

Etter at Fv65 ble stengt lørdag formiddag valgte mange å kjøre bomvegen over Furhaugmarka. Mange har også kjørt uten å betale bomavgift. Den økte trafikken fører til stor slitasje på vegen, og grunneierne har ikke mulighet til å ta regninga for ytterligere ødeleggelser. Flere tunge kjøretøy har også kjørt over marka. Det tåler ikke denne vegen. Den er bygget for personbiltrafikk.

Per Kåre Negård, som er leder i veglaget, har tatt kontakt med Statens Vegvesen. De er ikke villige til å dekke kostnadene for reparasjoner av vegen. Veglaget så seg derfor nødt til å stenge vegen med fysisk sperre.

Utrykningskjøretøy, hjemmesykepleien, hytteeiere og deres besøkende på Furhaugmarka blir sluppet igjennom sperringen. De bes ta kontakt med Per Kåre Negård på tlf 915 35 430. Han vil sørge for å få fjernet sperringen ved behov.

IMG_7017.jpg
IMG_7023.jpg
IMG_7039.jpg
IMG_7060.jpg
IMG_7070.jpg
Hele vegstrekningen over Furhaugmarka er gjørmete. Kjøreforholdene er verre enn bildene gir inntrykk av. På enkelte steder er det nesten uframkommelig.