Onsdag
Onsdag Delvis skyet
19°
Delvis skyet
Svak vind
Torsdag
Torsdag Skyet
12°
Skyet
Flau vind
revy ingress

Russerevy med snert og sjarm

Surnadalsrussen er torsdag klare med premiere av årets russerevy som har fått navnet "På rætt plass te rætt ti". Revyen handler stort sett om livet i Surnadal, og kan oppsummeres som morsom, snill og sjarmerende. 

Journaliststudenten Dagmar er på besøk i bygda hun vokste opp i, og er på jakt etter gode historier til en reportasje om Surnadal. Det er mye å skrive om, dersom man er på rett plass til rett tid. I løpet av de knappe to timene (inkludert pause) får vi blant annet være med på "spøling" på Industrikaiå, høre nye ideer som kan erstatte Norsk Laksefestival, se Henning Sommerro opptre i ukjent stil på Norske Talenter, være med noe inaktive kommunearbeidere på jobb, bli med på Sagatunfest og NATO-øvelse og høre fotballspillere syte over små skader. Ikke minst får vi være med på Surnadal vidaregåande skole, hvor vi blir godt kjent med flere av lærerne. 

revy torsk.jpg
Kan Norsk Torskefestival bli en slager? Ida Halgunset og Pål Sæther har trua! 

For det blir ikke russerevy uten lærersketsj. I år har russen tatt dette et steg lenger, og viet flere nummer til å parodiere sine kjære lærere. I sketsjen "Parterapi" blir også privatlivet til lærerne et tema. Her er det flere av ungdommene som briljerer i sine parodier. Vi kan nevne Ane Mogstad, Ingrid Stokke og Ole Karlstrøm Bjørnstad spesielt. Trioen bemerker seg forøvrig positivt ved flere anledninger gjennom revyen. Lærerparodiene vil garantert høste latterkuler og applaus fra publikum når de inntar Storstuå. Lærerne det gjelder bør virkelig føle seg beæret! 

revy lærere.jpg
Andrea Gjerdevik, Lars Kvande, Signe Larsen, Ole Karlstrøm Bjørnstad, Pål Sæther, Erik Kvendset Andersen, Anja Brauten Sollid og Ingrid Stokke gjør en formidabel innsats når de parodierer lærerne på Surnadal vgs.

Surnadalsrussen har tatt vare på mange av russerevyens tradisjoner i årets forestilling. "På gammelhæmen" er en typisk sketsj som vi ser i de fleste lokalrevyer. Det samme kan vi si om dansenummeret til guttene. Det viser seg gang på gang at russen - da særlig guttene - har en trang til å kle av seg på scenen. De kommer tilbake lettkledd også senere i revyen, denne gangen i form av synkronsvømming. Et morsomt innslag!

Morsom er også sketsjen som viser Henning Sommerro i Norske Talenter. Sindre Hyldbakk Kvande overbeviser i rollen som Sommerro, og minst like artig er dommerpanelet. Russepresident Erik Kvendset Andersen er rett og slett svært god som Jan Fredrik Karlsen. 

revy henning.jpg
Slik har vi aldri sett Henning Sommerro! Ole Karlstrøm Bjørnstad (f.v), Sindre Hyldbakk Kvande og Lars Kvande

Flere av de 56 som er russ i år er fra Rindal. Med tanke på at det er et stort fokus på hendelser og skikkelser fra Surnadal i årets revy, har rindalingene tatt saken i egne hender og laget en egen sang som hyller Rindal. Gode sangprestasjoner av Ingrid Stokke og Guri Glåmen løfter innslaget, og sørger for en hyllest med pomp og prakt! 

Revyen fremstår som troverdig og morsom, og skuespillerne er entusiastisk og overbevisende. Dansekoreografene har gjort en god jobb, og bandet likeså. Det er også verdt å nevne at scenearbeiderne gjør en svært god jobb. Sceneskiftene går svært raskt og sørger for god flyt i revyen. 

Skryt må også instruktør Kristian Nerland og revysjefene Mali Møkkelgjed Dale og Sigen Larsen få. De har tydelig lagt ned mye godt arbeid, og har blant annet sørget for at ingen av innslagene føltes for lange eller var uten poeng. 

Med hensyn til publikum ønsker vi ikke å avsløre mer av innholdet i russerevyen, men vi kan love høy underholdningsverdi og kanskje også en tåre i øyekroken...

Vi kan trygt anbefale alle å ta turen på årets russerevy - sørg for å være på rett plass til rett tid! 

Revyen har premiere torsdag kveld, med påfølgende forestillinger fredag og lørdag. 

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

revysjefer.jpg
Mali Møkkelgjerd Dale og Signe Larsen har gjort en flott jobb som revysjefer

revy3
revy4
revy5
revy6
revy7
revy8
revy9
revy10
revy11
revy12
revy13
revy14
revy15
revy16
revy17
revy18
revy19
revy20
revy21
revy22
revy23
revy24
revy25
revy26
revy27
revy28
revy29
revy30
revy31
revy32
revy33
revy34
revy35
revy36
revy37
revy38
revy39
revy40
revy001
revy01
revy1
revy2
Tips en venn Skriv ut