1 690

Rindalsfilmen er en av vinnerne i internasjonal filmfestival i Bulgaria

Rindalsfilmen "Story of the Rindalsbunad" er en av vinnerne i The International Tour Film Festival - "On the East Coast of Europe" i Bulgaria.

Bildet over: Steven Turner, Kreativ Lobster

– Det ble brått en mye bedre mandag, sier Inga Dalsegg begeistret.

Hun forteller at det var Steven Turner, som har laget rindalsfilmene, som ringte henne mandag morgen og formidlet den store nyheten. Dette kom som et lite sjokk og en gledelig overraskelse til alle som var involvert i filmingen. Det var nok ingen som hadde SÅ høye mål under planleggingen og filmingen.

– Dette var veldig overraskende, en skikkelig wow-følelse, sier Inga Dalsegg.


Påmeldt 18 filmfestivaler i 16 land

Rindalsfilmen er påmeldt et filmfestivalsamarbeid i regi av The International Committee of Tourism film Festivals. Den består av filmfestivaler i 18 byer i 16 land gjennom hele 2020. Filmen ble altså en av vinnerne i festivalen i Bugaria, som arrangeres online på grunn av koronaepidemien. Her kan du se vinnerfilmene på festivalens egen nettside.

Inga Dalsegg er spent på å følge filmen videre gjennom de ulike filmfestivalene, og hun håper på at noen av festivalene mot slutten av året kan gjennomføres i kinosaler som opprinnelig planlagt.

Opplev Rindal har laget fire filmer fra Rindal, med støtte fra Rindal Sparebank og Rindal kommune. Det var et omfattende prosjekt, og veldig mye arbeid, forteller Inga Dalsegg, men nå i dag føler hun virkelig at det var verdt det. Hun håper at det etter hvert blir mulig å få til en skikkelig feiring for alle som har bidratt til filmen.

Inga og Trine klar for filmdag.jpg
Inga Dalsegg og Trine Sveen Flåtten, som er hovedpersonen i filmen. (Foto: Privat)
 

Dette skriver Opplev Rindal på sin Facebook-side:

Vi er hoppende glade og litt målløse! Dette her ble brått tidenes mandag!
Rindalsbunadsfilmen vår er en av vinnerne av The International Tour Film Festival - "On the East Coast of Europe" i Bulgaria!!! 🎥🥳🎬
På grunn av koronapandemien gikk årets festival, den 16. av sitt slag, online. 54 filmer fra 24 land konkurrerte.
Vi deltok i kategorien Eco Tourism
Tusen takk til Steven Turner i Kreativ Lobster som laget filmen for oss. Steven har virkelig vært en fryd å samarbeide med! En stor takk til våre sponsorer Rindal kommune og Rindal Sparebank som hele tiden hadde tro på oss.
En ekstra stor takk, til vår sporty og evig positive skuespiller Trine Sveen Flåtten, takk til Stine Sveen Flåtten for lån av Trine, sjåfør-jobb, organisering, og servering av boller underveis.
Og takk til alle dere andre bak kamera som har bidratt til at vi fikk til dette! 🎥🥳
GRATULERER ALLE SAMMEN!
Dette er bare så stor stas!!


Her kan du se vinnerfilmen på YouTube

Og her i norsk versjon