Jaktbilde-1

Småviltjakt fra Edgar Kattem

Rindal for over 50 år siden

Det er tid for jakt, skreiv Edgar Kattem på Trollheimsporten i 2005, og da passa det kanskje med et par bilder fra småviltjakta for godt og vel 50 år tilbake. Tar sjansen på å sende bildene ut på nettet til tross for at det er bror min, Sivert S. Kattem, som har knipset disse to bildene - og Trollheimsporten oppgraderer fra gamle til nye Porten.

Som vi ser på bildene så har antrekk og utstyr ellers endret seg. Men jaktiveren og jaktgleden var vel den samme den tida og? Tekst: Edgar Kattem

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011.


Mikal Nergård, med den gamle og trofaste Browning-automaten. Det var en duo som rypene hadde grunn til å frykte. Her ser vi Mikal nedafor Sauberga i Trollhøtta. Årstallet er helt på slutten av 1950-tallet.

Arvid Gåsvand (til venstre) og Guttorm Løfald på jakt, på slutten av 1950-tallet. Bildet er tatt på vestsida av Gaddfjellet. I disen i bakgrunnen kan vi skimte Trollhøtta til venstre og austenden av Ura til høyre.