Muntre arrangører fra Rindal kommune og representanter fra Rindal sanitetsforening, som hjalp til med serveringa. F.v. Ingrid Øyen (avdelingssykepleier i hjemmetjenesten), Elen Sandvik (ergoterapeut og folkehelsekoordinator), Åge Jonli (hjelpemiddeltekniker), Ingrid Haltli (sanitetsforeninga), brannbamsen Bjørnis, Solveig Fosseide (sanitetsforeninga), Tor Arne Moen (brannsjef i Surnadal og Rindal). Feier Rune Kirkholt ble ikke med på bildet (eller..?)

Bra oppmøte på temadag om brannsikkerhet

Tirsdag ble det arrangert temadag for seniorer på Eldresenteret i Rindal. Mange møtte opp og fikk med seg et interessant program ispedd en god porsjon humor. Brannbamsen Bjørnis tok også turen innom for å hilse på.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år drar hjemmetjenesten i Rindal kommune på besøk til alle som fyller 75 år, blant annet for å finne ut hva som trengs av hjelp og forebyggende arbeid i hjemmet. Som en del av dette arbeidet skal det også arrangeres noen åpne temadager for seniorer.

Flest branner i desember

Nå nærmer vi oss desember, og på denne tida oppstår det flere boligbranner enn ellers i året. Derfor passet det godt å ta opp brannsikkerhet på denne første temadagen.

Elen Sandvik ønsket velkommen.

Tor Arne Moen, Åge Jonli og Rune Kirkholt gikk igjennom en lang liste av mulige brannfeller i hjemmet, mulige årsaker til brann, og hva man kan gjøre for å sikre seg best mulig. Med en fin blanding av humor og alvor fikk de forsamlingens fulle oppmerksomhet.

En av mange mulige brannfeller er slike forgreininger. De skal ikke brukes til varmeovner og den slags, men bare til apparater som drar lite strøm.
Slik kan det gå, i verste fall.

Kom deg ut!

Komfyrvakt er en løsning som kutter strømmen til komfyren når den blir for varm. Kanskje noe å tenke på for de fleste?

Metoder for å slukke en begynnende brann ble også gjennomgått, men det viktigste når det begynner å brenne er å sørge for at man kommer seg ut, understreket brannsjefen.

Kan få støtte til hjelpemidler

Hjelpemiddeltekniker Åge Jonli demonstrerte brannvarslingsløsninger. Om man for eksempel er tunghørt og ikke våkner om røykvarsleren piper, så finnes andre hjelpemidler, som lyssignal eller vibrasjon i senga. Om en av sansene svikter så kan man bruke andre sanser.

Det er mulig å få støtte til slike hjelpemidler, og de som trenger det kan ta kontakt med hjelpemiddeltekniker eller ergoterapeut i kommunen.

Brannbamsen Bjørnis

Midt i kaffepausen kom brannbamsen Bjørnis på overraskende besøk. Bjørnis er et populært innslag i barnehager og skoler, og barna lærer mye om brannvern gjennom han. Nå har deltakerne på temadagen fått hilse på brannbamsen, og da har de kanskje et nytt tema å prate med barnebarn og oldebarn om.

Brannbamsen Bjørnis kom med søtsaker til kaffen.
Ingrid Øyen og Solveig Fosseide serverer kaffe og kake, mens Bjørnis spanderer Twist.

Last ned sjekklista

Hjemmetjenesten i Rindal har ei sjekkliste som brukes i hjemmene, for å avdekke brannfeller og nødvendige og anbefalte brannvern-tiltak. Sjekklista kan du laste ned her.

Sponset av næringslivet

Temadagen var åpen for alle og helt gratis. Den ble sponset av Varig Orkla forsikring, som dekket utgifter til mat, gratis røykvarslerbatteri og gevinster til gratis loddtrekning. Coop Rindal og Bygger'n Rindal bidro også med gevinster.

Flotte gevinster, sponsa av Varig Orkla forsikring, Coop Nordvest Rindal og Bygger'n Rindal.

I denne uka og uka som kommer har jernvareavdelinga hos Coop Rindal 30% rabatt på brannvernprodukter m.v.

Bygger'n Rindal har tilbud på brannslokningsapparater.

ANNONSE:

Tilbud hos Bygger'n Rindal.
Powered by Labrador CMS