Lørdag
Lørdag Delvis skyet
12°
Delvis skyet
Lett bris
Søndag
Søndag Regn
12°
Regn
Laber bris

- en video til Rindal og rindalinger

Rindal 2013

Trollheimsporten hadde nettopp en artikkel om bygutter som hadde vært i Rindal og laga en video om opplevelsene sine. Nå har vi et intervju med «flua på veggen» under turen, regissøren og videofotografen Jørn Otto Ærdnes.

 

 

Jørn Otto har kun vært "flue på veggen" på denne turen, men legger ikke skjul på at han kommer til å bli med på flere turer med denne gjengen.

 

Hva syns du om gjengen?

- De er en haug med sterke og vidt forskjellige personligheter. Likevel er det morsomt å se hvor sammensveiset gjengen er. Jeg tror det handler om å ta folk for hvem de er, og spille hverandre god. Det er nok nøkkelen til både et godt vennskap og et godt samarbeid. Det syns jeg gjengen her har fått til.

 

Vil du komme til å besøke Rindal igjen?

- Det er ingen tvil om at de er gjestfrie og vennlige her. De stiller opp på alt som er, og det med et strålende humør. En i gjengen her, Patrick, tok nedi da han kjørte på en grusvei borti her og knuste eksospotta. Vi dro ned på Børset-gården, ble møtt med et bredt smil og 15 minutter senere var potta ordnet. Hele bygda kunne høre han ankomme, men ingen fikk med seg at han dro, sier Jørn Otto lattermildt.

 

De har en enorm arbeids- og gledesvilje her på bygda. Der har nok vi byfolk noe å lære, uten å dra kammen over alle selvsagt. En annen ting som er verd å tenke over er de høye boligprisene i urbane strøk. Istedenfor en hybel på 30 kvm i Trondheim, kan du få et stort hus til samme prisen i Rindal, og med færre, men mer gjestfrie naboer, ler Jørn Otto videre. Denne bygda har alt.

 

Trollheimsporten viser til annonser på Eiendomstorg!

 

Er filmen inspirert av noe?

 

Hehe, det var et retorisk spørsmål som jeg tror de fleste som kjenner serien kan svare på. Jeg har sett "Breaking Bad" utallige ganger, men vil heller benytte anledningen til å anbefale Rindal, sier han med et smittende smil rundt munnen.

 

Gjengen avsluttet aktivitetene med bastu sponset av Rindal Vel, og rekemiddag i gapahauk utleid av Moan Vel.

 

Det var en meget fin avslutning på kvelden. Personlig er jeg ikke så veldig glad for at Eagles' Hotel California blir sølt til av turbadurer, men Arnes tvist så jeg ikke komme. Det var meget god stemning. Vi får nesten vurdere å gi ut en Rindal-CD også, med Hotel Barcelona som soundtrack. 

Vi hadde egentlig tenkt å ligge under åpen himmel, men tror du jaggu ikke Ola og Laila Børset ordnet en lavo også, avslutter Jørn Otto smilende.

 

Illustrasjonene er fra videoen Rindal 2013 uten tanke på å fornærme noen! (red.anm.)


 

 

 

Tid til å leve[1].jpg