Bolme Pensjonat

Edgars fotoarkiv minnes Bolme Pensjonat fra litt etter krigen

Nordbu "i gamle dager" - fra 70-årsjubileet i 2008

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 2!
Her Bolme Pensjonat - Nordbu - fra like etter andre verdenskrig:
 

Bolme Pensjonat "i gamle dager"
 
 
 
Bolme Pensjonat jubilerer og pusser opp i år. Driften av pensjonatet startet opp i 1938. Fann fram et lite, gammelt bilde fra ei eske som har vært enten her i Grytøya eller på Rinnvollen og skannet det. Sjøl veit jeg lite om dette bildet, men sannsynligvis er det tatt like etter krigen - kanskje omkring 1950. Men det finnes kanskje dem som veit mer om bildet? I så fall setter jeg pris på opplysninger om det.
 
 
 
Bilen som står med bakenden til ser ut til å være en ombygd liten buss. En bilkjenner jeg snakket med mente at dette var en type biler som "omreisende agenter" brukte. Det er store bakdører, og bak i varerommet hadde de med seg varer og vareprøver. En anne bil står med sida vendt mot fotografen, men den er vel vanskelig å identifisere? Og ei barnevogn står parkert like ved bilen.