Nominert til Drømmestipendet

Flere hundre unge kulturutøvere er nominert til Drømmestipendet 2019. Blant disse er Mira Husby Bævre og Inga Ragnhild Skogseth fra Surnadal.

Inga Drømmestipendets nettside.jpg

Inga Ragnhild Skogseth er 19 år, og nominert i kategorien teater. Hun har vært elev ved Kulturskolen på Indre Nordmøre i 13 år, hovedsaklig på drama og dans, men hun har også vært innom sang- og pianoopplæring. Hun har vært med på oppsetninger i Kulturskolens regi hvert år siden hun begynte. For tida er hun elev på teaterlinja ved Romerike Folkehøgskole. Hennes største drøm er å bli skuespiller, så hun ønsker å studere enten ved teaterhøgskolen eller ved teaterutdanninga ved Nord-universitet i Verdal.

Du kan lese mer om Inga på Drømmestipendet sin nettside.

Mira drømmestipendets nettside.jpg

Mira Husby Bævre er 16 år og nominert i kategorien dans. Hun har vokst opp i en musikalsk familie, og har fått dyrke sitt kreative talent siden hun var lita. Hun begynte på Kulturskolen da hun vra 10 år, på ballett, og senere hiphop. Nå går hun toppidrett med dans som valgfag på videregående skole. I tillegg tar hun alle mulige danseklasser ved Kulturskolen, både ballett, tåspiss, jazz, hiphop og ”kompani”. Hun har deltatt i UKM to ganger, med en dansegruppe, og en gang gikk de videre til landsmønstringen. Mira drømmer om en framtid med dans, reising og mennesker. Hun drømmer om å bli koreograf eller profesjonell danser.

Du kan lese mer om Mira på Drømmestipendet sin nettside.
 

Det var Tidens krav som omtalte saken først.
 

Dette skriver Drømmesipendet på sin nettside:

Stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping erfarer at det betyr mye for de som er så dyktige, talentfulle og/eller iherdige i sin kulturutfoldelse – og i tillegg har så spennende/fine/artige kulturelle drømmer, at de blir valgt som drømmestipendnominerte i sine respektive kommuner.

Merk: Den publiserte lista med nominerte er ikke komplett. Nominasjonsperioden er over, men noen av de nominertes presentasjoner er ennå ikke klargjort for utlegging på drommestipendet.no. Lista forventes å være komplett innen 1. mars.

 

Foto: Privat (lånt fra Drømmestipendets nettside)