Ettåring i alpinbakken går viralt

I slutten av januar la Jostein Væge ut en en liten videosnutt på Instagram av sønnen Brage (1) på slalåmski. Videoen går som en farsott på nettet, og har til og med blitt delt av "O, The Oprah Magazine" i USA.

Publisert Sist oppdatert

"O, The Oprah Magazine" er et amerikansk månedsmagasin, grunnlagt av selveste Oprah Winfrey. Sist lørdag ble videoen fra den norske friluftslivpappaen delt på magasinets Instagramkonto med teksten "Headed into the weekend like this 1-year-old⛷⛷⛷ #regram: @josteinv"

@oprahmagazine har 1,5 millioner følgere på Instagram.

– Kjempeartig at folk deler!

Jostein Væge har selv noen tusen følgere på Instagram, og antallet har eksplodert den siste måneden, forteller han. Han synes det er veldig artig å få sin video delt av Operah magazine, men han understreker at han synes det er moro med alt av delinger og tilbakemeldinger, uansett fra hvem.

Væge er oppvokst på Kvanne i Surnadal, og bor nå i Trondheim. Interessen for friluftsliv, jakt og fiske har kommet gradvis, forteller han. Instagramkontoen har han hatt i mange år, og da han fikk sønnen Odin for tre og et halvt år siden ble han "friluftslivpappa" på Instagram, og siden da har antallet følgere økt jevnt og trutt. Han setter fokus på alt man kan finne på med barn ute i naturen og i nærmiljøet.

– Jeg viser fram sånt som alle kan gjøre. Det er ikke noe ekstremt. Det beste tipset er å både komme seg ut og prøve, sier han.

Barna liker å være med foreldrene

Jostein Væge har også en YouTube-konto, hvor han deler friluftstips. Han forteller at han alltid har likt å filme og ta bilder, og han har blitt ambassadør for Alfa, Helsport og Åsnes.

Den artige videosnutten av ettåringen Brage er filmet i alpinanlegget på Vassfjellet i slutten av januar. Gutten har lært å stå på ski, og ler hjertelig, mens pappa Jostein kjører forbi og plukker han opp.

Han forteller at barna storkoser seg når de er med på friluftsaktiviteter, og de er ute flere ganger i uka. Barn vil jo gjerne være med på det foreldrene synes er gøy.

Aldri for ung - og aldri for gammel

Væge har bare fått positive tilbakemeldinger på det han legger ut på Instagram. Det er til inspirasjon for andre. Mange synes det er artig at det går an å stå på ski så tidlig, og bestemmer seg for å la sine egen barn prøve. Det synes han er veldig fint.

– En er aldri for ung, og heller aldri for gammel, til å prøve nye ting, sier Jostein Væge.