Søndag
Søndag Regn
15°
Regn
Svak vind
Mandag
Mandag Skyet
13°
Skyet
Svak vind
tp_leserinnlegg
Da var det Jonsvaka i Åsskard igjen. Surt og kaldt og langt opp av sofaen, men avgårde bar det, heldigvis. Igjen sitter vi sammen i det lille rommet nede på jorden og lader opp igjen mennesket i oss g... Les mer
tp_leserinnlegg

Jonsvaka i Åsskard igjen

Da var det Jonsvaka i Åsskard igjen. Surt og kaldt og langt opp av sofaen, men avgårde bar det, heldigvis. Igjen sitter vi sammen i det lille rommet nede på jorden og lader opp igjen mennesket i oss gjennom møtet med de store tolkeres tekster og musikk, som disse menneskene her går sammen for å hent...
2018-06-23
tp_leserinnlegg

Eldrerådet må takast på alvor

Johs. J. Vag stiller i dette leserinnlegget lys på om det er greit at eldrerådet ikke er representert i arbeidsgruppa som er oppretta i forbindelse med gjennomføringa av mulighetsstudiet - Surnadal Helsehus. Han påpeker at eldre er som kjent storforbrukere av helsetjenester.
2018-06-20
tp_leserinnlegg

Tannhelsa og dei eldre

Det er ei kjent sak at dei eldre ikkje alltid får dei ytingane og dei tenestene frå det offentlege som dei har eit rettmessig krav på. Eit ferskt, greit døme i så måte gjeld sjuke eldre som ikkje har fått den gratis tannbehandlinga dei har krav på, skriver Johs. J. Vaag i dette leserinnlegget.
2018-06-20
tp_leserinnlegg

Nordøyvegen – pause, Todalsbrua – start

"Nordøyvegen bør ta en pause, og alt må settes inn på rask realisering av Todalsbrua og på flytting av E39 fra Hemnkjølen til Surnadal/Rindal", skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-06-07
 
tp_leserinnlegg

Ruspolitikk

Det er trist at så mange parti synest å mangle kunnskap og gir uklare signal i ruspolitikken, og at denne delen av sosial- og helsepolitikken i stor grad blir gjort til eit saksområde for spesielt «truande» og kristeleg interesserte, skriv Eivind Hasle i dette innlegget.
2018-06-04
Fylkesledere BL Midt-Norge Borgny Kjølstad Grande, Kari Åker, Oddvar Mikkelsen

Leserinnlegg:

Forvaltningsplan for rovvilt

Fylkesbondelagene i Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag har sendt felles brev til Klima- og Miljødepartementet (KLD) om departementets krav om endringer i revidert forvaltningsplan for rovvilt i region 6.
2018-05-31
tp_leserinnlegg

Skjenkeløyve i foajeen/hotellresepsjonen

Helge Røv stiller i dette leserinnlegget flere åpne spørsmål ved hva som er den riktige løsningen i saken om skjenkebevilling på Surnadal kulturhus.
2018-05-31
tp_leserinnlegg

Kaffebaren i Surnadal kulturhus.

Diskusjonen om kaffebaren i Surnadal kulturhus har tatt avgårde i de mest utrolige retninger, der avholdsfolket har konkurrert med indremisjonsfolket om å være mest hysterisk, fanatisk, jomfrunalsk og overbeskyttende på andres vegne. Kanskje skal vi gå tilbake til konseptet?
2018-05-30
tp_leserinnlegg

Adjø Rindal & Halsa = Full Exit!

Tror Rindal og Halsa - slik som Theresa May, at de kan foreta en exit fra Møre og Romsdal fylke, og beholde godbitene? spør Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget.
2018-05-30
tp_leserinnlegg

Gaukunge på kulturhuset i Surnadal?

Det politiske fleirtalet ser kanskje ikkje noko behov for å halde rusmiddelforbruket nede og å redusere rusmiddelskadene i kommunen? Det spørsmålet stiller Eivind Hasle i dette lesarinnlegget. 
2018-05-27
tp_leserinnlegg

Forskjell på katolsk messe og protestantisk gudstjeneste

Folk spør ganske ofte meg som katolikk - om hva som er forskjellen på katolsk messe og protestantisk gudstjeneste, skriver Dordi Skuggevik i dette innlegget, hvor kvarteret før en protestantisk gudtjeneste beskrives "som å gå inn i en steinknuser! En utrolig støy!"
2018-05-22
tp_leserinnlegg

Kor elendig må ein vere for å få sjukeheimsplass?

Det faktum at andelen av demente vil auke ved at vi får fleire eldre i høgare alder gjer at presset på sjukeheimsplassar vil bli større i åra framover. For strenge kriteriar og praksis ved tildeling av sjukeheimsplassar i en slik situasjon er ikkje vegen å gå, etter mi meining, skriv Johs. J. Vaag i...
2018-05-22
 
Knut Haugen ingressbilde

Stiller seg uforstående til påstander om utpressing

Rådmann i Surnadal kommune Knut Haugen tar avstand fra påstanden om at kommunestyrerepresentanter skal ha blitt utsatt for utpressing i saken om skjenkeløyve på Surnadal kulturhus.
2018-05-22
tp_leserinnlegg

Utpressingsforslag?

Diskusjonen om skjenkeløyve på kulturhuset må gjøres åpent, uten å være prisgitt hemmelighetsstemplede dokumenter eller mindre gode forhandlingsteknikker, sier Janne Husby Haugen, vararepresentant i kommunestyret i Surnadal, i dette leserinnlegget.
2018-05-22
tp_leserinnlegg

Gryteklare tomter

Nå har vi gryteklare tomter i Grytå 2, og takk for det, det trenger vi så sårt her i Surnadal sentrum, skriver Tor Rune Halset i dette leserinnlegget.
2018-05-18
Oddvar Mikkelsen Fylkesleder foto Arlid Erlien

Lesarinnlegg:

Ein siger for fornuften

Fem års vaksenopplæring gir omsider frukter i praktisk politikk. Etter harde og intense forhandlingar den siste veka kan vi konkludere med at jordbruksavtalen som vart underteikna 16. mai er det endelege nederlaget for den landbrukspolitikken Frp har gått til val på.
2018-05-18
 
tp_leserinnlegg

«Den norske kirke – en branntomt…»

Dordi Skuggevik hyller Mazyar Keshvari for hans uttalelse om at «Den norske kirke er en branntomt. Det er bare å kondolere - og starte å feie opp restene!». - Det norske prektighetsbehovet trenger å bli satt på plass av og til, mener Skuggevik.
2018-05-15
tp_leserinnlegg

Stupeflåten på Glærum

I dag har Dordi Skuggevik et leserinnlegg om stupeflåten på Glærum, som er nærmere 40 år gammel. Kommunen bør bygge en ny, og finne en bedre plass for den, mener hun.
2018-05-14
tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Kristi Himmelfartsdag og NRK

Helgetorsdag, Kristi Himmelfartsdag, ble igår usynliggjort av NRK, skriver Dordi Skuggevik i dette leserinnlegget. Ho har sett nøye gjennom programmene både for radio og TV i avisen.
2018-05-11
tp_leserinnlegg

Vi treng bonden for å ta vare på levande bygder

Det er vår i lufta og bønder over heile landet håper på godt ver når dei skal setja plogen i jorda. I desse dagar forhandlar bondeorganisasjonane og staten om rammevilkåra for matprodusentane. Norge Bygdekvinnelag meiner utfallet av forhandlingane vil påverka ikkje bare bøndene, men og korleis vi vi...
2018-05-09
 
tp_leserinnlegg

Hotell og skjenkeløyve

At eit hotell ønsker skjenkeløyve for alkohol, er ikkje overraskande. Hotellet ønsker å tene pengar på alkoholsal. Men det er kommunen som forvaltar retten til å gi skjenkeløyve, og som er forplikta på alkohollova, skriv Eivind Hasle i dette innlegget.
2018-05-04
tp_leserinnlegg

Møreaksen, Romsdalsaksen eller ferge «til evig tid»?

Nordmørslista har flere ganger tatt opp Romsdalsaksen i samferdselsutvalget, og etterlyst informasjon om ny bruteknologi og kostnader ved fergefri E 39 mellom Molde og Ålesund. 
2018-05-01
tp_leserinnlegg

Om lobbybar på Surnadal Kulturhus

Som kommunestyremedlem og deltakar i prosessen i kommunestyret, vil eg kome med nokre fakta og tankar om saka. Det dreier seg om at Surnadal kommune og Thon Hotell Vårsøg har utarbeidd ein ny samarbeidsavtale. 
2018-04-30
tp_leserinnlegg

Møteplass med "alle rettigheter"?

- På denne møtestaden legg no kommunen opp til «Kult-kafe» open for alle, og med øl- og vinservering! Det er ikkje til å tru, i ein kommune som mellom anna ligg blant dei høgaste på Ung-data statistikken i fylket over ungdom med stort alkohol- og narkotika-bruk, skriv Eivind Hasle. Les heile lesarin...
2018-04-27