Troll, fotballag 1980-tallet_1024x620

Edgars fotoarkiv 2012

Lagbilde på Trollbanen

Til helga starter seriefotballen! Så derfor plukker jeg fram et gammelt lagbilde tatt på Trollbanen. Dette bildet har jeg ikke notert noen opplysninger om, men jeg trur det er tatt på slutten av 1980-talet. Håper leserne kan hjelpe med opplysninger. Det forteller Edgar Kattem, som fortsetter å plukke fram bilder fra sitt rikholdige fotoarkiv - nå med namn og kommentarer:

Ble dette bildet tatt i forbindelse med sesongavslutning, eller var det en fotballturnering?

Opplysninger om dette og namn på alle spillerne vil vi gjerne ha! Bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Redaktør Willy kan opplyse at dette er det siste herrelaget i Sportsklubben Troll som rykka opp i 4. divisjon etter andreplass i 5. divisjon  i 1987. Kjell Fiske var trener og vi utfordrer leserne på namn: redaktor@trollheimsporten.no.

Vi har fått følgende kommentar med namn fra Jon Møkkelgård:
Bildet av Trolls fotballag er tatt på Trollbanen høsten 1987 etter at  opprykket til 4.divisjon ble klart. Tror kanskje den avgjørende kampen ble spilt mot Utleira (?) og at bildet er tatt etter dette oppgjøret.  Her er navnene: Bak fra venstre: Anders Gåsvand (lagleder), Bjørn Heggem, Per Kristian Øwre, Jon Møkkelgård, Jan Bævre, Odd Einar Landsem,  Ole Bjørn Grytbakk, Nils Heggem, Tore Børset, Atle Karlstrøm og Olav Helgetun (lagleder). Foran fra venstre: Kjell Fiske (spillende trener), Rolf Ole Kvernberg, Jon Ole Helgetun, Nils Ragnar Bjørnås, Birger Løfald, Bjørn Bakken og Per Olav Rindalsholt. Kanskje et 25-års-jubileum i løpet av året er på sin plass...?

Mvh Jon Møkkelgård

Redaktør Willy forteller videre litt fotballhistorie i disse sammenslåingstider - fra IK Rindals-Troll 75 år: Året etter, altså i 4. divisjon i 1988, var Sportsklubben Troll og Rindal IL slått sammen til IK Rindals-Troll. Kjell Fiske hadde ført laget opp en divisjon og han fortsatte som trener i den sammenslåtte klubben. Han følte delvis ansvar for å følge guttene videre, sjøl om dette vart hans tredje sesong som trener for Troll og IK Rindals-Troll. Samtidig fikk han to spillerstaller å rutte med. Men suksessen uteble etter opprykket. En noe uvanlig formsvikt i høstkampene, til tross for at Øystein Løseth meldte overgang tilbake fra Fana og vestnorsk 3. divisjon. Etter den flotte vårsesongen var nedrykket en stor skuffelse både for spillere og et trofast og stort publikum.

Nedrykket førte til at flere spillere gikk til andre klubber. Blant disse var Odd Einar Landsem, Thor Willy Sveen, Atle Karlstrøm, Kjell Fiske og John Ole Helgetun. Men med ny trener i Rolf Ole Kvernberg og to nye spillere fra Surnadal, Arnfinn Berdal og Per Rindal, satsa en friskt på en ny sesong i 5. divisjon. Målsettinga var å komme så raskt som mulig tilbake til 4. divisjon. Rindals-Troll var heile sesonngen (1989) med i kampen om opprykk, men endte til slutt på fjerdeplass. I 1990 vart også opprykk definert som et realistinsk mål. Men sjøl om en kjempa i øvre del heile sesongen, vart det denne gangen en femteplass.

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3!