Kommuneoverlege Mari Wold.

Oppdatering på vaksinering og smittevern i Rindal kommune

Vinterferien er over, og vi ser at smitten øker ellers i landet. På Østlandet er det estimert at ca 50-70% av alle smittetilfellene er av mutert variant. Det er derfor grunn til bekymring, siden man vet at de muterte variantene spres lettere.

Selv om det er forholdsvis lite smitte i våre nærkommuner, er det viktig at vi fortsetter å være flinke til å holde avstand, er nøye med håndvask, være hjemme når du er syk, og teste deg, selv ved svake symptomer.

Det er veldig viktig å teste seg, da det er på denne måten kan man begrense smitten i størst mulig grad.

I Trondheim er de i startfasen av et utbrudd, hvor de har sett at personer har blitt smittet ved at de kun har hatt felles berøringspunkt. Derfor understrekes også viktigheten av håndvask. Dersom man er avhengig av å reise ut til andre kommuner på f.eks. jobb, bør man være ekstra forsiktige.

Når det gjelder vaksinering, er vi i rute i Rindal. På grunn av liten leveranse i uke 8, 9 og 10, vil det kun være vaksiner til å sette 2. dose på de som har fått 1. dose.

En gledelig nyhet er at vi i uke 10 får en større leveranse av vaksiner til helsepersonell og personer under 65 år med underliggende sykdom.

Vi vil fortsette å kalle inn personer som tilhører denne gruppen. Dersom du bor i Rindal, men har fastlege i en annen kommune, er det viktig at du ringer til legekontoret i Rindal for å registrere deg. Dette gjelder alle over 18 år, både med og uten underliggende sykdom. Når det er din tur, vil du få tilsendt SMS om time til vaksinering.

Vaksineringen foregår på Eldresenteret. Det er foreløpig på torsdager mellom 12 - 15, men dette kan endre seg ved økende antall vaksiner levert. Siden vi ikke vet lenger fram enn til uke 10, er det vanskelig å si nøyaktig når det er den enkeltes tur. Vi er lovet økt antall vaksiner i slutten av mars og april, og forventer å bli ferdig med gruppen >65 år innen utgangen av april. Mai og juni forventes vaksinering til de <65 år. De eldste, og de med underliggende sykdom i hver kategori blir prioritert først.

Kommuneoverlege Mari Wold

Powered by Labrador CMS