Elise Brøske og Ole Stensby

Klart for UKM

Ungdomsrådene i Rindal, Surnadal og Halsa er med som arrangører når årets UKM går av stabelen lørdag 3. februar i Surnadal kulturhus. De gleder seg, selv om de vet det blir en travel dag.

Bildet over: Elise Stensønes og Ole Stensby fra Surnadal ungdomsråd gleder seg til helga.

UKM er en landsdekkende konkurranse der ungdommer får vist fram sitt talent, enten på scenen eller som utstilling. Her har deltakerne mulighet til å gå videre, først til en fylkesfinale og så til en landsfinale. 

Det blir varierte innslag i Surnadal på lørdag, da de påmeldte strekker seg fra dans, jazz, teater, filmmusikk, og ulike utstillinger med skulpturer, akvarellmaling og oljemaleri.

Ungdomsrådene i Rindal, Surnadal og Halsa bidrar med arbeidshjelp på lørdag, og står som arrangør sammen med kulturavdelingene i de tre kommunene. Ungdomsrådet i Surnadal forteller at det er 50 påmeldte ungdommer til lørdag, hvorav 33 av de stiller med sceneinnslag, 8 er utstillere og resten er arrangører. På enkelte steder i landet kan man nemlig som arrangør, media eller konferansier konkurrere på lik linje med de andre deltakerne, og mønstringen i Surnadal er èn av de plassene der dette er mulig. 

For å bestemme hvem som går videre til fylkesmønstringen er det opprettet en jury bestående av tre fagpersoner samt representanter fra ungdomsrådene.

Her finner du programmet for lørdag.