Gine M.K.

Høttrindalinger ved tilfeldighet

Ørlandsfamilien Talmo flyttet inn i ny hytte i Langtjønnåsen i Helgetunmarka i palmehelga og er godt fornøyde med valget av hyttegrend og grunneiere.

Over: f.v. Lill, Tonje og Pål Talmo. Det overskyede været yter ikke utsikten bak familien rettferdighet!
 

Hyttedrømmen
Far Pål har hatt en drøm om hytte i 20 år og mesteparten av tida har svaret fra familien vært at «du får ha drømmen din, da», men nå klaffet det altså. Etter å ha sett på mulighetene på Nerskogen, som viste seg å være for boligfeltslignende for familiens smak, så var det en kollega av Pål i Ørland Sparebank som tilfeldigvis fikk dem til Rindal. Han hadde nemlig bygd hytte rett oppi bakken for hvor familiens hytte står nå. Familien avtalte med Lars Helgetun som er grunneier sammen med Harald Helgetun å komme og se, og da de dro fra Langtjønnåsen første gang, var det bortimot bestemt at det skulle bli hytte.

Det som fanget familien var først og fremst utsikten til både et lite tjern og utsikten rett inn i Trollheimen. De opplever at hyttene i feltet ligger veldig fint og spredt til. En annen grunn til at valget falt på Langtjønnåsen, var erfaringa andre hadde med Lars som grunneier. - Vi er avhengige av at noen gjør alt for oss, det er for langt å reise fra Brekstad, sier Pål, og understreker at renommeet til den som bygger er viktig, og der har Lars gode skussmål. 

Når tiden så kom for å velge hytte, forteller Pål at Lars igjen var til god hjelp - Han skjønte fort hva vi ønska, og tilpasset det egentlig veldig greit. De har også fått sett på andre hytter i området, og oppdaget i den prosessen at slektninger har hytte i nærheten, i tillegg til de familien visste av fra før. Det har altså dannet seg et aldri så lite «Ørlandskvartal» i Langtjønnåsen, og det kommer fler. Grunneierne slipper kanskje dermed noe spesielt med annonsering! - Han er jo egentlig en fantastisk fyr, er det ubeskjedne skussmålet Pål gir Lars og framsnakker både ham og snekkerteamet som har jobbet med hytta - de har vært utrolig positive, mener de. 

 

Lokale ringeffekter
Familien har kjøpt stort sett alt de kan kjøpe lokalt. - Det er litt viktig, føler vi, sier Pål. - Vi har handla fra Bygger’n, fra Coop Elektro, sier han, og forteller at møblene ble handlet i Surnadal, og kjøkkeninnredningen i Meldal. - 95% av det som er inne her er lokalt handla, anslår han. - Vi opplever at alle de vi har med å gjøre er veldig positive og greie, service minded, noe som gjør at du føler deg velkommen. 

 

Nærhet til naturen
- Det er jo det å begynne å bruke naturen, sier Lill om ambisjonene for hyttelivet, en natur som er veldig forskjellig fra Ørlandet hvor de bor nå, og da de bodde i USA. Både hun og Pål har vært glade i å gå på ski, men har ikke gjort det på mange år. - Så de to dagene her har vi begynt å forsiktig prøve oss i terrenget her, og da ble det jo enda finere, sier Lill. - Jeg trodde jo det var fint, men nå ble jeg bare helt «wow», ler hun. 

Paret har en relativt travel hverdag, og setter dermed pris på å kunne stille inn varmen i hytta på en app, og å kunne kjøre til døra på hytta med alle bekvemmeligheter.

 

Rindalsferier
- Det blir nok typisk at påskeferien havner oppi her, sier Pål, og tror ellers at de nok kommer til å tilbringe en del helger i Rindal. 

Familien har begynt å orientere seg så smått om tilbudene som finnes i dalføret, men tar det litt etter hvert. - Det er kort vei til Surnadal, og der er det jo tilfeldigvis en golfbane, sier Pål. 

Så langt i ferien har familien gått på ski og hilst på naboene. Senere får de besøk av øvrig familie - De er litt nysgjerrige de også, sier Pål. - Det er stadig noe småtteri som skal på plass, knagger som skal henges opp og skruer som skal skrus, sier Lill. Enda gjenstår det altså litt arbeid på hytta, men hyttelivet har alt startet.