Korpsøvelse%205

Edgars fotoarkiv ruller videre

Hjelpekorpsøvelse høsten 1977

Denne helga blir det noen bilder fra en øvelse i Rindal Røde Kors Hjelpekorps høsten 1977. Øvelsen gjaldt nedfiring med båre, og dette fant sted i en bergskrent i Trøkndalen like ovafor Solvang. Leder for korpset den gangen var Reidar Kjøsnes, og han ledet øvelsen. Slik innledet Edgar Kattem denne artikkelen på Trollheimsporten. Her ser vi Randi Myklegard.
Edgar Kattem var en flittig bidragsyter på gamle Trollheimsporten. Vi er glade for å kunne kjøre reprise på dette stoffet - her fra ei hjelpekorpsøvelse i 1977. Du finner alt arkivstoffet til Edgar på Edgars fotoarkiv 1 (fra gammel-Porten), Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011 under På Porten på den grå menylinja under bankannonsen når du er på Hovedsida på den raude menylinja.

Reidar Kjøsnes, til høyre, demonstrerer knytting av taug-stolen som skal holde den som går ned med båra.

Av sikkerhetsmessige grunner ble øvelsen kjørt uten pasient på båra, men det var bratt og luftig nok like vel. Bergskrenten var omtrent loddrett. Noen av disse bildene kom inn som  lørdagsstoff i Tidens Krav - mer enn en halv side den tida avisa var i fullformat. En grei reportasje for så vidt. Men det var bare det at på motstående side i avisa sto en reportasje fra et klatrekurs i Innerdalstårnet i Innerdalen. Akkurat det tok nok bort litt av nuven fra bildene av nedfiringsøvelsen vår!

Her har Reidar Kjøsnes fått taugstolen på plass. Helt til venstre Olav Storløkken.
 
For å bevise at knutene holdt måtte Reidar Kjøsnes naturligvis være førstemann ned.

Mannskapet på toppen sikret og styrte tauget. Her ser vi Egil Hervik og Randi Myklegard.

Randi Myklegard på tur nedover.