2017-06-11 13

Helsebringende quizopplegg i Rindal

Her kommer en quiz som favoriserer de som liker å trimme på egen hånd. Og premien kan ikke måles i kroner. Her blir det kun fokusert på det å skape bedre helse over tid.

Det gjelder altså en kjentmannsprøve knyttet til de utallige trimstiene i området øst for Igltjønna i Rindal.  For trimmere med noen år på baken, vil det være mer dekkende å bruke stedsbetegnelsen ”oppi Åsan”.                                                                                                           

Her er alle turstiene godt merket. Det er oppsatt skilt med tydelig stedsangivelse. På flere er det angitt avstand til de neste punktene. Velger man f.eks. trekningen opp Litjdalen til Feierskaret vil ruten være på pluss, minus 6 km t/r. Og skulle turen til Feierskaret gi mersmak, vil du med en ny tur ha streifet gjennom alle stiene.  

Makter noen av Trollheimsportens lesere å plassere de nedenfornevnte stedene på riktig plass i terrenget og i beste fall også antyde bakgrunnen for navene, kan vedkommende med rette selverklære seg som en velfortjent vinner.                                                                   

Og her kommer stedsnavnene i alfabetisk rekkefølge:

Askjellsåa, Brattråket, Feierskaret, Finnskjeggvollen, Fugleskikkertårnet, Høgåsen, Kaldråa, Kringvasstjønna, Litjdalen, Luggubekken, Løsetskogsvegen, Moldbakken, Nedre Bjønnamyra, Stordalen, Storslettmyra, Svarttjønna, Svartvassløa, Svartåa, Tiursåsen, Torvhuset og Øvre Bjønnamyra.
 

Som et PS kan det opplyses at Feierskaret er det høyeste punktet i området. Det ligger rundt 100 m like øst for trimposten med samme navn. Navnet tilskrives ”gammelfeieren” i Rindal, Jon Pederson Bolme, som i flere år fungerete som en slags frivillig guide for gjestene på Fribog pensjonat og gjestgiveri. For påsketuristene, som stort sett kom fra Kristiansund, viste det fort at en skitur til Feierskaret vart en prestasjon av rang. Her vart det derfor en lengre stopp med gode forfriskninger. Det var ”gammeldoktoren” Gløer Halvorsen fant ut at navnet Feierskaret var meget beskrivende for plassen.
 

Lykke til med quizen fra Jon Sveen !

 

Tekst og foto: Jon Sveen