Britt G

Godt opplagte EarlyBirds

Hele 30 personer møtte fredag opp til verdenspremieren for EarlyBirds på ski. Oppmøtested var selvsagt Rindal skimuseum.

Bildet over: F.v. Britt G. Moen og Inga Dalsegg var enige om at dette var en frisk og god start på dagen.

"Trondheim 2023" står bak prosjektet EarlyBirds, og er et åpent tilbud for alle første fredag i måneden. Det blir arrangert rundt om i hele Trøndelag, og fredag 5. januar var det arrangert EarlyBirds på ca. 25 forskjellige plasser. Her møtes man kl. 06.30 og går/løper, for så å snu etter 15 minutter uansett hvor langt man har kommet. På denne måten kommer alle i mål nesten samtidig, til en felles kaffepause. 

I Rindal derimot har løpeskoene blitt byttet ut mot skisko, for skal man først arrangere EarlyBirds her må det selvsagt være på ski. Ingen andre plasser har arrangert det på samme måte, så de oppmøtte fikk være med på en aldri så liten verdenspremiere fredag!

Det var Guri Hetland som utfordret Rindalsordfører Ola T. Heggem til å starte opp med EarlyBirds, og Ola selv kom på ideen med at det måtte foregå på ski. 

Ola T. Heggem uttalte i kaffepausen på skimuseet at han var initiativtaker, og at Harald Solvik hjelper til med organiseringen. 

- I tillegg vil Kari-Elin holde skimuseet åpent for oss hver fredag, men "stat opp må dåkk jørrå sjøl", sa Heggem.

Fredag 2. februar er det igjen mulighet for å delta på EarlyBirds, og komiteen presiserer at det går an å møte uten ski.

Ola T. Heggem.jpg
Ola T. Heggem (i midten) samlet flokken før runden rundt Tjønna.

Oversiktsbilde.jpg
Kari-Elin Bolme Løfaldli (helt til høyre i bildet) holder Rindal skimuseum åpent for morgenfuglene, og serverer kaffe etter trimturen.

Rindal skimuseum.jpg
Trolsk stemning rundt Rindal skimuseum tidlig på en januardag.