IMG_20190818_140757

God stemning på grautdag

Grautdagen på Rindal skimuseum er et årlig arrangement. I år ble det en sen grautdag, ettersom været ikke var samarbeidsvillig da det først ble planlagt i juli. Søndag gikk den av stabelen og været var godt, sol og noen få skyer her og der. Litt kjølig i skyggen. Det passer bra når man spiser tung, god og tradisjonsrik mat.

Grautdagen arrangeres av Rindal skimuseums venneforening, som har stått på i to dager for å få arrangementet til å gå på skinner. På lørdag var det forberedelse, pynting og rømmegrautkoking på planen! Det var koselig stemning og dugnadsånden svevde over tunet på museet.

På søndag var grautdagen i fokus. Masse grautkoking og klokken to ble det grautmarsj for å markere starten av grautdagen og middag for gjestene. Marsjen ble ledet av Jan Sturla Jensvold, som spilte trekkspill og ledet an gruppen av grautkokere. Det er første gang Jan Sturla har ledet marsjen.

IMG_20190818_140827_1.jpg
Grautmarsj

De ulike grauttypene som var servert var rømmegraut, vassgraut, byggrynsgraut og risengrynsgraut. Disse fikk du også med morrhakk som saltmat ved siden av. I tillegg var det servert lapskaus for de som ikke er særlig glade i graut, men som allikevel ville være med på moroa.

Det ble kokt 20 liter rømmegraut, noe som erfaringsvis er det mest populære blant grautene. Dessert bestående av kaffe og kake var også med i prisen.

I år har venneforeningen også hatt et sommerlotteri. Her hadde du mulighet til å vinne gjeve premier, som Rindalskofte etter dine mål og ønsker, et Rindalssmykke i sølv, en krakk laget i Rindal og et par Rindalsvotter. Det ble trukket ut 4 heldige vinnere som fikk hver sin gevinst.

Ellers så var stemningen på topp både blant arrangører og gjester ved grautdagen.

IMG_20190818_140957.jpg

IMG_20190818_141009.jpg

IMG_20190818_141350 (1).jpg

IMG_20190818_154353.jpg