201019 tovemogstad

God morgen 20. oktober

I dag markeres verdens osteoporosedag (benskjørhet). Norge, og de andre nordiske landene, ligger på verdenstoppen i osteoporotiske brudd. TV-aksjonen arrangeres i dag, og inntektene går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Bildet over: @tovemogstad har en fin turkamerat 

Osteoporose er et betydelig folkehelseproblem og det er særlig kvinner som er utsatt. Årsakene til benskjørhet er sammensatte og mange, men sykdommen kan forebygges med et riktig kosthold og fysisk aktivitet, skriver melk.no.

TV-aksjonen 2019: Nå er det hennes tur til å bestemme over eget liv.
NRK har bestemt at årets TV-aksjon skal gå til organisasjonen CARE. Aksjonen har fått tema "Nå er det hennes tur", og CARE skriver følgende på sin nettside: Det gir oss en unik sjanse til å hjelpe de sterke kvinnene som hver dag kjemper for å sikre seg og sine familier et verdig liv. Det er en god investering å jobbe med kvinner, fordi kvinner skaper endring. Vi klarer ikke bekjempe fattigdom hvis halve befolkningen holdes utenfor.

nå er det hennes tur_690x262.jpg


Noen historiske hendelser fra denne dato:

1781 – Begrenset religionsfrihet ble lovfestet i monarkiet Habsburg.
1803 – Senatet i USA ratifiserer Louisiana-kjøpet.
1903 – Grensen mellom Alaska og Canada blir fastsatt.
1905 – Generalstreik lammer Russland.
1944 – Den sovjetiske hæren og jugoslaviske partisaner frigjorde Beograd, hovedstaden i Jugoslavia.
1950 – Koreakrigen; FN-styrkene får ordre fra general Douglas MacArthur om å rykke fram til grensen mot Sovjetunionen og Kina.
1971 – Sovjetunionen og USA blir enige om å utveksle informasjon som deres Mars-sonder sender til Jorden.
1973 – USAs president Richard Nixon avskjediger justisministeren Elliot Richardson og varajustisministeren William Ruckelshaus etter at de nekter å avskjedige aktor Archibald Cox i Watergate-skandalen.
1973 – Operahuset i Sydney åpner.
1973 – Den amerikanske TV-serien The Six Million Dollar Man har premiere på ABC.
1977 – Et fly med Lynyrd Skynyrd ombord styrter i Mississippi og flere av bandmedlemmene omkommer, inkludert vokalist Ronnie Van Zant og gitarist Steve Gaines.
1995 – Willy Claes trekker seg som generalsekretær i NATO etter beskyldninger om korrupsjon.