ræta opp håvard gjeldnes vinner

Gjeldnes løp raskest - igjen

Mosjonsløpet Ræta opp i Todalen ble lørdag arrangert for sjuende året på rad, og nok en gang var det Håvard Gjeldnes som kom først i mål. På rekordraske 11.01 ble det en soleklar seier. 14 år gamle Kristin Aasen var raskest i dameklassen. 

Ræta Opp er på cirka 3 kilometer og går fra stadion mot Todalsøra, opp åkeren ved Halset og ned igjen, før det avsluttes med en halv runde rundt stadion. Miniræta går èn runde rundt fotballbanen. Totalt var 130 deltakere påmeldt løpet som tradisjon tro ble arrangert under Todalsdagen i strålende sommervær. I tillegg til de som var med i løpet var det også mange som kun betalte startkontigenten for å støtte ei god sak. 

Mosjonsløpet er lagt opp slik at alle kan delta, uansett fysisk form og alder. Det blir premiert på idealtid, og i år var tida satt til 29.32 . Nærmest var Valeria Dannevig fra Surnadal på tida 30.30. 

ræta opp valeria idealtid.jpg
Valeria Dannevig vant løpet på idealtid

Håvard Gjeldnes fra Todalen har løpt raskest i fire av de fem siste løpene som har vært arrangert. I fjor deltok han ikke. I år var han tilbake i storform, ledet klart fra start til slutt og satte løyperekord på tiden 11.01. På andreplass kom Noa Sæterbø Raaen fra Bæverfjord som kom i mål på 12.22 - fire sekunder før Sindre Hyldbakk Kvande fra Surnadal på 3. plass. 

14 år gamle Kristin Aasen fra Surnadal vant dameklassen på tiden 16.10. Hun deltok for aller første gang. 

ræta opp vinnere_690x447.jpg
Kristin Aasen og Håvard Gjeldnes 

Mange barn stilte opp i Miniræta som går en runde rundt fotballbanen på Bordholmen stadion. For tredje året på rad var det Isak Drøpping som kom først over målstreken. 

ræta opp isak drøpping.jpg
Isak Drøpping løp fort rundt fotballbanen

Ræta opp handler først og fremst om å mosjonere for ei god sak. Inntektene i løpet gikk i år uavkortet til foreningen "Aktiv for epilepsi" og Norsk forening for Cystisk Fibrose". Kenneth Reiss fra Horten startet foreningen "Aktiv for epilepsi" i 2015, og ble veldig glad da initiativtaker Ingvild Kårvatn tok kontakt. Han var selv til stede under Todalsdagen sammen med sin kone og deres 9 år gamle sønn. 

- Vi har kjørt 120 mil for å få med oss dette, og jeg deltok selvsagt også i Ræta opp. Dette er et fantastisk flott tilak, og vi er så glade for at vi får vist oss frem. Dette var verdt hver eneste mil, smiler Reiss som selv har levd med epilepsi hele livet.

Reiss fikk sitt første anfall da han var 21 timer gammel, og var hardt rammet av diagnosen i ungdomsårene. På det verste hadde han 60 - 100 anfall i måneden. I 2002 ble han operert, og har etter det blitt mye bedre. Sønnen har også fått epilepsi, så familien vet godt hvordan det er å leve med sykdommen 

- Jeg er veldig opptatt av at vi må se mulighetene og ikke begrensningene. Det er viktig for oss å reise rundt for å opplyse og informere om epilepsi. Derfor er vi så glade for å være i Todalen i dag. For en fin plass, sier Reiss.

Sønnen spilte forøvrig på G10 Søya/Todalen under fotballturneringen. 

ræta opp epilepsi.jpg
Kenneth Reiss og Ingvild Kårvatn sammen med Håvard Halset som er grunneier der løpet blir arrangert (Ræta i bakgrunnen)

Todalsdagen består av mye mer enn mosjonsløp, blant annet et stor fotballturnering. Mer om dette kommer i egen sak på Trollheimsporten.

ræta opp1
ræta opp2
ræta opp3
ræta opp4
ræta opp5