Lørdag
Lørdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Klarvær
Klarvær
Stille
Gaupe skutt 070218 foto Jon Ola Romundstad

Gaupejakta er avslutta

Onsdag ble det skutt ei stor hanngaupe på Tellesbø i Surnadal. Dette var det andre av to dyr som ble felt i årets gaupejakt på Indre Nordmøre. Kvoten er dermed fylt opp, og gaupejakta er avslutta.

Bildet: Hanngaupa som ble skutt onsdag (Foto: Jon Ola Romundstad)
 

Uvanlig stor hanngaupe

Årets jaktkvote var to gauper på Indre Nordmøre. Det har hovedsaklig vært drevet jakt i Surnadal, der man vet at det finnes flere familiegrupper av gaupe. 

Øyvind Holte har koordinert gaupejakta på Indre Nordmøre i flere år. Han opplyser at den første gaupa ble skutt 1. februar på Møkkelgjerd. Det var en hannvalp på 12 kg. Onsdag 7. februar ble det skutt en voksen hanngaupe på Tellesbø. Dette dyret veide 26 kg, altså ei uvanlig stor gaupe. Dermed er årets kvote fylt opp, og gaupejakta er avslutta.


Kartlegging av gaupestammen

Det jobbes fortsatt med å kartlegge gaupestammen, både på Indre Nordmøre og på Trøndelagssida. Dette gjøres blant annet med viltkamera som er satt opp på steder der dyrene normalt ferdes. Øyvind Holte forteller at gaupestammen på Indre Nordmøre er økende. Ved å dokumentere antall dyr kan man legge grunnlag for å få tildelt en større kvote til neste år.

 

VG har denne saken om gaupa som ble skutt onsdag.

 

Tips en venn Skriv ut