snekkere 2

Edgars fotoarkiv ruller videre

Gammelbildet: Ny skole i Løfald

- Det er i disse tider 25 år (nå rundt 30) siden arbeidet med bygging av ny skule i Løfald krets var i gang. Her er et bilde av en gjeng snekkere som arbeidet på nybygget. Har dessverre ikke skrevet dato på dette bildet, men det var vel en gang i løpet av vinteren 1981/82. Tekst/foto: Edgar Kattem
Edgar Kattem var en flittig bidragsyter på gamle Trollheimsporten. Vi er glade for å kunne kjøre reprise på dette stoffet. Du finner alt arkivstoffet til Edgar på Edgars fotoarkiv 1 (fra gammel-Porten), Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011 under På Porten på den grå menylinja under bankannonsen når du er på Hovedsida på den raude menylinja.

Snekkere i arbeid ved skulebygget i Løfald. Fra venstre Roald Nergård, Olav Tørset, Jostein Løfald, John Grøset og Bård Magne Sande. Tror dette er rette navn, om jeg har tatt feil er jeg glad for rettinger.

Denne tida arbeidet jeg som journalist i Tidens Krav, og jeg minnes denne byggingen av skulen i Løfald. Saken verserte en del i lokalavisene den gang. Først og fremst på grunn av prisen - den var visst nok ganske så kostbar etter antall kvadratmeter sett ut fra den tids prisnivå. Og så var det en ganske uvant byggestil, det var mange "utstikk, vinkler og kroker" mente mange.
 
Dette her med alle utstikkene ble også livlig kommentert av elevene på skulen da jeg var der på reportasje etter at skulen var tatt i bruk. Elevene påsto at skulen såg ut som "sju halve høyløer". Men det var ganske så praktisk, påsto elevene. Når de leikte gjømsel var det akkurat plass til "en elev i kvar krok".
 
Men skulen har nå vært i bruk i omtrent 25 år no, så det var - og er - nok et godt bygg.
 
Tekst og foto: Edgar Kattem