Lørdag
Lørdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Klarvær
Klarvær
Stille
hvit thea_550x433

Fengende barneteater

Teatret Vårt var lørdag på besøk i Surnadal Kulturhus med forestillingen "Hvit". Målgruppen var barn i alderen 2-4 år. Med andre ord et svært krevende publikum, men her har Teatret Vårt virkelig gjort jobben sin. Barna satt som tente lys i de drøye 40 minuttene forestillingen varte, og etterpå ville de være igjen på scenen sammen med skuespillerne. Det er et sikkert tegn på suksess!

De to vennene "Bomull" og "Rynke" bor i en verden hvor alt er hvitt. En sjelden gang dukker en farge opp, men den blir kastet direkte i søpla. De to vennene er engstelig for nye ting og forandringer, noe som kan overføres til vårt virkelige liv. Men en dag dukker det opp ett rødt egg, og snur tilværelsen på hodet for "Bomull" og "Rynke" som til slutt må innrømmet at de elsker de ulike fargene. Temaet på forestillingen er alvorlig, men blir likevel fremført på en genial måte for et ungt publikum. Visuelle effekter og spennende lyder tar oss med på en spennende og humoristisk reise som gjør inntrykk lenge etter forestillingens slutt. Imponerende, rett og slett!

Barneteatret ble bokstavelig talt avsluttet med et pang, der hundrevis av papirbiter i alle regnbuens farger drysset over publikum med følgende oppfordring: " Plukk med dere hjem så mange papirbiter dere får plass til i lommer og vesker. Og når dere kommer hjem så drysser dere dette over hele stuegulvet. Det kommer foreldrene dine til å bli kjempeglade for!". Som sagt, så gjort! 

Thea Marie Ranes Henriksø (2,5 år) likte forestillingen kjempegodt, og ville mer enn gjerne sitte sammen med skuespiller Jonas Delerud på scenekanten. - Jeg synes alle fargene er fine, men liker kanskje best grønn, sier Thea Marie. Men hun er mest opptatt av å snakke med "Bomull": Ser du hvor fin kjole jeg har? Hørte du kua? Hvor er egget? Skal vi se i bøtta?

Tips en venn Skriv ut