ståle sæterbø TT korona 2020

Er optimistisk i en krevende tid

Ståle Sæterbø ved Trollheimen Treningssenter opplever en voldsom støtte fra sine medlemmer under Koronakrisen. Treningssenteret gir tilbake ved å låne ut apparater og utstyr til en verdi av flere hundre tusen kroner. 

Daglig leder ved Trollheimen Treningssenter, Ståle Sæterbø, måtte som alle andre i samme bransje stenge dørene når Covid-19 kom til landet. Siden oppstarten for 12 år siden har det bare skjedd en gang tidligere at medlemmene har møtt stengt dør. 

- Vi måtet stenge en halv dag i forbindelse med flytting etter oppgraderingen av senteret. Ser vi bort fra det, har vi hatt åpent hver eneste dag i 12 år. Det er stusselig og uvirkelig å se senteret slik det fremstår i dag - helt uten liv og røre. Samtidig har jeg full forståelse for at det må være slik. Dette er en arena hvor folk er tett på hverandre, så jeg var forberedt på at vi måtte stenge, sier Sæterbø. 

Ekstrem støtte fra medlemmene
Sæterbø var naturlig nok veldig spent på hvordan stenging av senteret ville bli tatt imot av medlemmene. Responsen har i følge Sæterbø vært rørende. 

- I Surnadal har det vært helt eventyrlig. Flere har valgt å melde seg inn etter at senteret ble stengt, så totalt har vi bare gått èn i minus. I tillegg har jeg fått flere henvendelser fra folk som ønsker å støtte oss ved å vippse oss penger. For en lettrørt mann som meg, blir det nesten for mye av det gode. Det varmer at medlemmene våre er så positive, og viser at de støtter oss i en krevende situasjon., sier Sæterbø.

Trollheimen Treningssenter har også en avdeling på Betna i Halsa. Der er situasjonen litt tøffere. 

- I Halsa ser vi dessverre en nedgang på drøye 10% etter at Koronaviruset sørget for stengte dører, sier han.

Usikkerheten er krevende
Fredag varslet regjeringen i en pressekonferanse at det vil komme støtteordninger i form av en krisepakke til små bedrifter. 

- Det er gode nyheter, men vi vet fortsatt ikke detaljene i støtteordningen. Sannsynligvis vil det også ta lang tid før pengene utbetales. Driftkostnader som strøm, forsikringer og husleie forsvinner ikke. Takket være medlemmene våre er det foreløpig ingen krise for Trollheimen Treningssenter, sier Sæterbø. 

Sæterbø har permittert ni av sine ansatte. 

- De er heldigvis positive, og takler situasjonen godt. Det er en krevende tid for oss alle, og det er usikkerheten som er verst. Ingen vet hvor lenge dette vil vare, men jeg er rimelig sikker på at det blir lengre enn 14. april, sier han. 

Gir tilbake
For å vise sin takknemlighet bestemte Trollheimen Treningssenter å tilby lån av treningsutstyr til alle sine medlemmer under Koronakrisen. Det skulle vise seg å bli et meget populært tiltak. 

- Per dags dato så har vi lånt ut treningsutstyr til 65 av våre medlemmer. Nesten alt som er mulig å bære med seg er borte. Alt fra ergometersykler, vekter, stenger, matter, romaskin og kettlebells. Utstyret har en verdi på rundt 300 000 kroner, sier Sæterbø som poengterer at alt utstyr selvsagt vil bli desinfisert før det blir tatt i bruk i treningssenteret igjen.  

Det er flere grunner til at Trollheimen Treningssenter gir medlemmene dette tilbudet. 

- Flere av våre medlemmer har fysiske utfordringer som gjør at trening er helt avgjørende for helsen. For mange gir ikke trening bare en fysisk helsegevinst, men det er også viktig for den psykiske helsen. Det er kanskje ekstra viktig slik situasjonen er i dag, hvor mange blir sittende hjemme det meste av dagen. Jeg føler det er viktig at vi kan bidra til bedre fysisk og psykisk helse selv om treningssenteret er fysisk stengt, sier Sæterbø. 

Pusser opp rom til solarium 
Trollheimen Treningssenter har i lang tid hatt planer om å tilby solarium, og nå blir det en realitet. Ståle er i full gang med å pusse opp rommet som skal benyttes som solarium. 

- Vi har inngått avtale med en leverandør i Stavanger som skal ha det periodiske vedlikeholdet, så skal vi ta oss av det daglige vedlikeholdet. Vi ser for oss at det kan være et behov etter at aktøren på Skei avsluttet virksomheten. Medlemmene våre kan selvsagt benytte seg av tilbudet hele tiden, mens de som ikke er medlemmer kan få leie solariumet i betjent åpningstid. Som alt annet i disse dager, er det usikkert når solariumet åpner. Vi ser frem til å kunne tilby tjenesten til alle som måtte ønske det når den tid kommer, sier Sæterbø. 

ståle sæterbø TT mars 2020_690x509.jpg
Ståle Sæterbø er i full gang med å pusse opp rommet som skal inneholde solarium.