Royal Marines

Edgars fotoarkiv 2013

Da Royal Marines henta Landsem-ski

Fra tida mi på Landsem Skifabrikk minnes jeg en dag det plutselig landa et helikopter på plassen mellom vegen og fabrikkbygningen. På helikopteret stod det med kvite bokstaver "Royal Marines". Snart fikk vi vite at det var engelske soldater som skulle ha ski mens de var på øvelse i Norge. Jeg dro ut og tok et bilde av begivenheten,
melder Edgar Kattem, som har plukket fram nok et bilde fra sitt rikholdige arkiv:

Det skulle vise seg at enden på dette skikjøpet ikke vart akkurat vellykket. Pakken med ski vart visst nok festa til et utvendig lastestativ på helikopteret. Et par dager etterpå kunne vi lese i Tidens Krav at pakken hadde løsnet, og skia var borte da helikopteret kom fram til målet. Om og eventuelt kvar skia vart funnet att, det kan jeg ikke minnes at jeg hørte noe om.

Er det andre som minnes dette, om skia vart funnet? Bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Edgar Kattem har egne sider på Trollheimsporten og under Edgars fotoarkiv her, som ligger under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida, finner du Edgars fotoarkiv 1, Edgars fotoarkiv 2, Edgars fotoarkiv 3 og Edgars fotoarkiv 4.

Det er alle fotoarkiv fra gamle Trollheimsporten. Ellers finner du Edgars fotoarkiv 2010, 2011, 2012 og 2013, der du finner alt stoffet Edgar finner fram til fra sitt rikholdige arkiv etter hvert.

Kos deg med Edgars fotoarkiv!