Søndag
Søndag Regn
Regn
Flau vind
Mandag
Mandag Lettskyet
16°
Lettskyet
Svak vind
ps IMG_8806

Ønsker nye og gamle elever velkomne

Det nærmer seg 15. april, søknadsfristen ved Kulturskolen på Indre Nordmøre. – Hos oss kan alle få positivt påfyll, og utvikle seg gjennom samarbeid og mestring, sier rektor Torbjørn Larsen.

Mandag presenterte Kulturskolen på Indre Nordmøre (KIN) tilbudet sitt for skoleåret 2019/2020. Mens Halsa har sagt opp avtalen med KIN fra nyttår, jobbes det ut i fra at Surnadal og Rindal fortsetter med felles kulturskoletilbud.

– Vi mister ingen tilbud verken i Surnadal eller Rindal, sier rektor Torbjørn Larsen.

Han håper mange søker plass ved kulturskolen innen 15. april, selv om han innrømmer at de også tar imot løpende påmeldinger etter fristen.

– I planverket vårt står det at vi skal bidra til å gjøre folk til "gagns folk", vi skal bidra til at folk utvikler seg. Hos oss kan alle få positivt påfyll, og utvikle seg gjennom samarbeid og mestring, sier rektoren.
 

– Et kreativt og åpent fellesskap

– Hovedgrunnen til at folk bør søke plass her er at det er veldig artig her. Man får være med på store prosjekter, som for eksempel "Gullegget", og uansett om man er interessert i musikk, kunst, dans eller drama har vi et tilbud som kan passe, sier lærer Linda Torvik.

Hun får støtte av kollega Anja Poulsen:

– Alle trenger en mulighet til å uttrykke seg, og her får man gjort det ved å være en del av et kreativt og åpent fellesskap. Det er stor verdi i å skape noe sammen, og man lærer ting man har bruk for resten av livet.

Poulsen er vikar for Sander van der Loo, som har hatt permisjon. Van der Loo har nå sagt opp stillinga ved kulturskolen, og denne vil derfor bli utlyst.

– Kulturskolen gir mange gode, trygge arenaer for samarbeid, der elevene kan danne sitt eget uttrykk. Tilbudene våre gir også god øving til for eksempel muntlige framføringer på skolen, uansett om man melder seg på drama, dans, kunst eller noe innen musikk, sier rektor Larsen.
 

Tilpasset undervisning

Kulturskolen på Indre Nordmøre tilpasser undervisningsopplegget etter de ulike elevene, slik at de både skal ta vare på bredden og de som ønsker å satse på en karriere innenfor feltet de har valgt. Tidligere var de yngste elevene ved skolen 6-7 år gamle, mens det relativt ferske musikklek-tilbudet gjør at barn ned i 3-4-års-alderen kan delta.

– I musikkleken samler vi alle kunstuttrykk, slik at barna får prøve mye forskjellig før de eventuelt velger hva de ønsker å gjøre mer av og spesialisere seg i, sier lærer Lubomir "Alex" Alexandrov. 

Kollegiet presiserer at det tilpassede tilbudet gjør at KIN har noe som passer for folk i alle aldre.

– Vi jobber tett med hver enkelt elev, og finner ut hvor potensialet deres ligger. Vi opplever også at elever som kanskje har det litt vanskelig i den vanlige skolehverdagen finner en arena for mestring hos oss, sier Poulsen, og får støtte av Torbjørn Larsen:

– Målet er at alle elever skal oppleve mestring i løpet av hver undervisningstime hos oss. Det å mestre for eksempel et instrument kommer ikke helt av seg selv, derfor vil vi legge opp til øving i gode, artige rammer. Elevene skal kose seg med det de holder på med, og vi er veldig opptatte av å hele tiden tenke utvikling, sier han.
 

Ønsker seg flere korpsmedlemmer

KIN har per i dag 8,5 årsverk, fordelt på 12 ansatte. Totalt har kulturskolen ca 540 elevplasser, og rundt 400 unike elever. Rektor Larsen anslår at rundt 60 prosent er fra Surnadal, 20 prosent fra Rindal og 20 fra Halsa.

Han synes det er stor stas at mange finner både venner for livet og sitt fremtidige yrke gjennom kulturskolen.

På spørsmål om kulturskolen har noen områder de håper på ekstra god rekruttering innen, kommer svaret raskt fra lærer og dirigent Poulsen:

– Korps! 

– Ja, det har vært litt tungt å rekruttere til korps de siste årene, så det er viktig at folk faktisk skjønner hvor god læring det er å spille i korps. Man lærer samhandling på en helt annen måte enn hvis man spiller alene. Samtidig vil jeg avkrefte myten om at det er krevende å være korpsforeldre, det er ikke mer krevende enn andre fritidsaktiviteter, sier Torbjørn Larsen, og fortsetter:

– Vi har dyktige dirigenter og gode korps, som fungerer som identitetsbyggere i lokalsamfunnet vårt. Det er heller ikke slik at man må bo i en gitt skolekrets for å spille i et bestemt korps - samme hvor man bor kan man melde seg for å spille.

Rektoren oppfordrer interesserte søkere om å gå inn på kulturskolens hjemmesider for mer informasjon.

– Og det er også bare å ta kontakt med lærerne, dersom folk lurer på noe om tilbudene våre, sier han. 

ps IMG_8832.jpg
God stemning når pianolærer Linda Torvik (t.h.) viser danselærer Stine Valde et par triks ved flygelet, med støtte fra Anja Poulsen (t.v.) og Lubomir "Alex" Alexandrov...

ps IMG_8833.jpg
...men rektor Torbjørn Larsen ser ikke veldig imponert ut.

 

 

 

Tips en venn Skriv ut