Onsdag
Onsdag Delvis skyet
19°
Delvis skyet
Svak vind
Torsdag
Torsdag Skyet
12°
Skyet
Flau vind
Revyøving2

Årets Bøfjordrevy er godt i rute

«Levva Bøfjor`n» er tittelen på årets Bøfjordrevy, og i følge en munter og sprudlende gjeng som var samlet til øving søndag, ligger de godt i rute. Revyen blir vist i Bøfjorden grendahus  12. og 13. april, og det er første gang på 3 år at det nå blir vist en vanlig revy før påske.

Bildet over: Lars Jonas Settemsdal, Britt Bjerkelund og Martin Snekvik

-Bøfjorden Teaterlag har justert litt på tidspunktet for revyen, og det har nok gjort at flere har fått anledning til å delta, sier leder i teaterlaget Johnse Sættem. Nå setter de opp revyen i palmehelgen, i stedet for tirsdag og onsdag i påskeuka som de gjorde tidligere. Det vil bli som vanlig med bare revy på fredag, og revy med «noe attåt» på lørdag, forteller Johnse videre.

Stemningen er i hvert fall både positiv og god blant de som er samlet til øving, og både latteren og gullkorna sitter løst. Det var ikke mulig å få noen til å røpe så mye fra innholdet i revyen, men Johnse kunne fortelle at man godt kunne si at revyen er «litt på grensen» i år, så da får vi vel tolke det som vi vil.

-Også er vi litt internasjonale i år, kunne Johnse fortelle. -Vi har folk fra både Fannrem, Kristiansund og en utflytta osloenser, sier han. Han er veldig glad for at det har blitt en så bra tilvekst til teaterlaget, selv om han undres over at de stadig velger han som leder i laget, da han tross alt har blitt pensjonist. Men det er nok ikke så merkelig, Johnse har lang og solid erfaring fra revy og det er nok godt å ha han til å styre skuta.

Totalt er det i overkant av 20 aktører, inkludert sufflør, lyd/lys og billettører , som deltar på revyen i år. Og Johnse er veldig glad for at faktisk så mange som fem nye aktører har meldt seg på i år. Trollheimsporten tok seg en liten prat med alle fem, for å høre litt om hvordan det er å være med på revy.

Revyøving3.jpg
Fra venstre: Britt Bjerkelund, Tina Hopstad, Ove Åge Grimsmo, Tanja Heggem Grimsmo og Gjertrud Heggem.

Den første vi snakket med var Tina Hopstad fra Fannrem, som ganske nylig har flyttet til Bøfjorden.  Tina går påbygg ved Surnadal videregående skole, og jobber i tillegg som avløser. Hun er samboer med Martin Bøklep, og de to har nå bosatt seg i Bøkleppen i Bøfjorden. Hun forteller at hun trives veldig godt med revygjengen, og hun føler seg godt ivaretatt da alle er både inkluderende og omtenksomme.

Britt Bjerkelund fra Kristiansund har også ganske nylig flyttet til Bøfjorden. Hun jobber fortsatt i Kristiansund, og pendler som regel hver dag. Britt forteller at hun er ny som revyartist, men også hun trives veldig godt og synes det er skikkelig artig.

Ove Åge Grimsmo er også ny av året, og vi fikk oss hvisket i øret at han har skrevet mange tekster, både til sketsjer og sanger. Selv forteller han at han ikke har stått på scenen siden Tingvollrevyen i 1978, men Ove Åge sier at han synes det er skikkelig «gøytt» å være med.

Tanja Heggem Grimsmo har vært med på flere typer forestillinger tidligere, blant annet Kvinnfolk på kanten og Allsang på Nordstrand. Hun har også vært med på skriving av tekster og bidratt med ideer til forskjellige nummer. Tanja forteller at hun synes det er veldig gøy å være med, selv om hun er født med sceneskrekk.

Gjertrud Heggem har også deltatt på Allsang på Nordstrand, men hun forteller at skuespill har hun ikke spilt siden hun gikk på barneskolen.  Hun forteller at hun trives og synes det er morsomt med revy, og at nå er det øving av replikker som gjelder.

Revyøving.jpg
Fra venstre: Johnse Sættem, Lars Jonas Settemsdal og Ove Åge Grimsmo.

Tradisjonen tro, så har også revyen et eget revyorkester. Det består av Lars Settemsdal, Tore Settemsdal, Per Jarle Riksheim og Artur Snekvik.

Det vil bli forhåndssalg av billetter etter hvert, og den sprudlende revygjengen håper at riktig mange vil komme å se «Levva Bøfjor`n»

Revyøving4.jpg

Gjertrud Heggem og Tanja Heggem Grimsmo.

 

Bøfjorden Teaterlag er medlem av Trollheimsporten.

 

 

 

 

Tips en venn Skriv ut